Alstahaug

Nordland Teater: Spiller stykket sitt «Narvik» i Kulturhuset fredag kl. 19.00.

Høytlesing: Lørdag kl. 12.00 er det høytlesing på biblioteket i Kulturhuset.

Amund Maarud: Musikeren er mest kjent som energisk gitarhelt med sitt eget band, duoen Morudes og rockebandet The Grand. Lørdag spiller han i Kulturbadet. Denne konserten blir av det intime slaget, og publikum sitter ved runde bord og nyter musikk og servering inne i salen.

Foredrag: Tirsdag 22. oktober kl. 19:00 kommer Per Henrik Stenstrøm og Michael Andreassen til Kulturbadet, med foredraget «AVHENGIG! En solskinnshistorie fra svarte helvete».

Gro Holm: Onsdag kl. 19.00 inviterer Kulturbadet bibliotek til foredrag med Gro Holm: «Hvorfor er det så vanskelig å få til fred i Afghanistan?» Gro Holm er mangeårig utenriksmedarbeider i NRK. Hun har også vært i Afghanistan flere ganger, senest vinteren 2019. Kulturbadet bibliotek arrangerer foredraget i samarbeid med Støttegruppen for familien Delagha. Arrangementet er åpent.

Dønna

Sjokoladekurs: Jessica i Økosjokolade holder sjokoladekurs på Sjokoladebrygga på Dønna onsdag kl. 18:00. Alle deltakere vil være med å lage sjokolade fra bunnen av. Påmelding og inngang.

Grane

Lørdagskafe: Lørdag kl. 10.00-13.00 er det kafe på Grane Ungdomshus.

Hattfjelldal

Markering av FN året for urfolksspråk: Hele 43 skal Hattfjelldal kommune markere at 2019 er FN-året for urfolksspråk. Hattfjelldal kommune er en tospråklig kommune norsk og sørsamisk. Informasjon om arrangementer og happeninger vil bli lagt ut fortløpende på hjemmesida til kommunen.

Herøy

Barnefestival: Lørdag kl. 10.00 er det barne og familiearrangement i regi av den norske kirke i Herøyhallen. Arrangør er trosopplæring i HALD.

Leirfjord

Utstillinger: Museet på Bergh-brygga er åpent på søndag, kl. 12.00–15.00. Utstillinger med mulighet for å besøke 1700-tallet og oppleve grytekluter i alle farger og fasonger. Den gamle butikken til Bergh er også åpen.

Middagssalg for CARE i Bardal: I anledning og til inntekt for TV-aksjonen selger Bardal Helselag middag på Bygdehuset lørdag. På menyen står Armensk kjøttsuppe og kaffe og kaker. Care arbeider for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen vil gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Inntektene går uavkortet til TV-aksjonen 2019. Vær hjertelig velkommen!

Vefsn

Hornmusikken Fram 100 år: Lørdag 19. oktober feirer Hornmusikken Fram 100 år med en fin og variert konsert i Mosjøen Kulturhus kl 1700. Det spilles variert musikk fra hele tidsperioden og det er med dansere fra Vefsn Kulturskole. Historieforteller og konferansier er Tor Martin Leines Nordås. Mosjøen Kulturhus, kl. 17.00.

Yoga med stol på Kultur'n:I anledning TV-Aksjonen 2019 arrangerer WikenYoga donasjonsyoga med stol på Kulturverkstedet! Yogaklassen er enkel og øvelsene vil foregå sittende i stolen, og med stolen som støtte. Du betaler det du ønsker å gi, så går alle pengene til TV-Aksjonen!. Kulturverkstedet, Sjøgata, Mosjøen, lørdag kl. 15.30.

Garasjepuben: Paranoid spiller på Garasjepuben lørdag.

SuperSaturday på Frisk3: Lørdag blir det høy svettefaktor på Frisk3 når det går slag i slag med ulike gruppetimer fra klokka ti om morgenen.

TV-aksjonen - åpen kafe: Elevene på Vefsn Folkehøgskole Toppen samler inn penger til årets TV-aksjon og har et åpent arrangement på skolen mellom klokka 12.00 og 15.30 søndag.

TV-Aksjonen 2019: TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal bidra til at kvinner får økonomisk frihet, rett til å bestemme over sin egen kropp og mulighet til å få sin stemme hørt. Årets aksjon går av stabelen søndag 20. oktober.

Alle Sammen Gudstjeneste: Alle er velkommen til gudstjeneste for hele familien søndag. Det blir ekstra gøy for barna. Pinsekirken Betel, kl. 17.00.

Quiz på Gilles: Hver mandag er det quiz på Gilles.

Språkkafé og leksehjelp: Vefsn Røde Kors arrangerer språkkafé og leksehjelp på biblioteket på tirsdager fra kl. 18.00.

Onsdagsturen: Onsdagsturen går til Bruengtjønna i Bjørnådalen , oppmøte på Litjenget med avgang derfra kl. 1000. Bålkaffe kokes! Alle velkomne. Bruengtjønna, kl. 10.00.