Tar på seg oppgaven med å hente juletre: – Det gikk to minutter, så kom den første meldinga

TAR SAKEN: UB Skog og Sagservice tilbyr seg å hente avdanka juletre rundt omkring i Mosjøen. Her er gjengen fra landbruksskolen samlet på Søla i Vega hvor de hogde sitkagran for verdensarvsenteret.

TAR SAKEN: UB Skog og Sagservice tilbyr seg å hente avdanka juletre rundt omkring i Mosjøen. Her er gjengen fra landbruksskolen samlet på Søla i Vega hvor de hogde sitkagran for verdensarvsenteret. Foto:

UB Skog og Sagservice sørger for at du blir kvitt juletreet.

DEL

– Vi fant på ideen da vi opprettet ungdomsbedriften. Når folk kjøper juletre må de jo ha en plass å gjøre av dem etterpå. Vi solgte mye tre til jul og det hele ble egentlig avglemt, helt til vi leste om ei dame i avisen som etterspurte innsamling av juletrær, sier Snorre Nordhøy (17). Han er daglig leder i UB Skog og Sagservice ved Mosjøen videregående skole studiested Marka. Tilbudet om å hente juletrær ble lagt ut på Facebook for et par timer siden.

– Hvordan har responsen vært?

– Det gikk to minutter så kom den første meldinga. Nå har vi sikkert fått seks eller sju meldinger.

Ungdomsbedriften tar 100 kroner for tjenesten.

– Hva skal dere bruke pengene på?

– Vi håper at det blir grønt nivå med korona så vi kommer oss ut på en fagutflukt. Vi kjører jo hogstmaskiner og sånt, og de hadde vært artig å se hvordan man driver andre steder i Norge.

UB Skog og service henter juletrærne neste uke, i utgangspunktet på ettermiddagstid.

– Men vi har så greie lærere at det kan bli på dagtid en mandag også, når vi har praktiske fag.

– Hva gjør dere med trærne?

– De blir levert på SHMIL til oppflising. Noen blir levert til stallen i Marka for at hestene skal ha noe å gnage på, Nordhøy.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken