Takker etter ulykke: "Jeg vil fortelle om mine erfaringer om hvor viktig det er å ha nærhet til et sykehus når ulykken er ute"

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. (iSandnessjøen) Ett år har gått siden jeg ble kritisk skadet i en eksplosjonsulykke på Austbø. Tilfeldighetene gjorde at det var en person i nærheten av ulykkesstedet, som, med fare for sitt eget liv, fikk evakuert meg i sikkerhet. Jeg vil være ham dypt takknemlig resten av livet.

I tiden før ulykken var det umulig å ikke legge merke til den opprivende debatten rundt plasseringen av nytt sykehus på Helgeland. Jeg har tillit til at våre folkevalgte har tatt riktig beslutning og vil ikke ta del i diskusjonen. Likevel vil jeg fortelle om mine erfaringer om hvor viktig det er å ha nærhet til et sykehus når ulykken er ute. Kort oppsummert: hadde det ikke vært for at vi har en velorganisert og fungerende ambulansetjeneste på Helgelandskysten, at vi har et sykehus beliggende i Sandnessjøen og at det sykehuset har kompetente leger og helsepersonell, så hadde ikke jeg overlevd ulykken.

Avgjørende for utfallet var også behandlingen jeg fikk ved St. Olavs hospital i Trondheim og Haukeland sykehus i Bergen.

Jeg vil takke leger, sykepleiere, fysioterapeuter og helsepersonell for øvrig for all pleie og ikke minst omsorg som jeg har fått. I mine øyne er dere alle helter. Mine pårørende er også takknemlig for den hjelp og støtte de har fått.

Etter nesten ett år på sykehus har jeg nå kommet hjem og startet på mitt «nye» liv. Det er vanskelig, men takket være en imponerende helsetjeneste generelt og hjemmetjeneste spesielt i Leirfjord kommune, så ser jeg lyst på fremtiden.

Mvh Knut

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken