Gå til sidens hovedinnhold

Tredje vinneret er kåret

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå har du kun to sjanser igjen til å vinne i fotokonkurransen Sykkelsommer.

I forbindelse med Arctic Race Norway går Helgelendingen og Ut i Øyan sammen om en fotokonkurranse. Konkurransen heter Sykkelsommer og vil gå fra mandag 4. juli, fram til søndag 7. august. Tema for konkurransen er sykkel og natur.

Hedi Pedersen var første ukevinner. Uka etter stakk Harald Fåkvam fra Mosjøen av dem seieren. Denne gangen var det Ingunn Lysø fra Rørvik som har tatt det beste bildet, mente en enstemmig jury. Hun er på seilbåt- og sykkelferie langs Helgelandskysten. Og der er det mange gode muligheter til å ta flotte bilder.

Runde tre er nå i gang så det er bare å begynne å sende inn bidrag til kjell@helg.no

Fristen er fredag 29. juli, klokka 12.00.

Vinneren får et gavekort på 500 kroner, som kan brukes på alle Ut i Øyan-bedrifter. Se oversikt på utioyan.no. I tillegg får vinneret et fallossmykke i sølv (verdi 500 kr.) fra Dønna kommune og en tursekk fra Herøy kommune. De er deretter med i trekningen om hovedpremien, en femdagers opplevelsesreise på sykkel i Herøy og Dønna.

Dag 1: Overnatting på Elfis Sjøstuer. Tre-retters gourmetmiddag på Herøy Brygge. Tidligere på dagen, omvisning i Helgelandskatedralen og Herøy bygdetun med kaffe og  vafler. Besøk med overraskelser på Galleri Sjøholt.

Dag 2: Besøk hos Etcerera Botaniske Utskeielser – stedet som er kjent fra flere programmer på TV.  Overnatting og middag på Augustbryggo – restaurant og visningssenter for havbruk og fiskeri. Til mat får dere Augustbryggo sin spesialitet- rødsei. Kamskjell som forrett og rabarbrasuppe som dessert. Dere får også høre historien rundt maten og en guidet båttur ut til et moderne oppdrettsanlegg.

Dag 3: Guidet RIB-safari «Ut i Øyan». Seløy kystferie tar dere med til tar deg gjennom flere nedlagte fiskevær, gjennom hundrevis holmer og skjær og de trangeste leder. Det blir guidet underveis samt ilandstigning med kaffe og fortelling av historien om Sandsundvær-ulykken, som i 1901 krevde 34 menneskeliv. Middag blir på 3 Kalver som serverer lokal mat. Overnatting blir på Brygga på Dønna, et overnattingssted med en fantastisk beliggenhet på Dønna.

Dag 4: Overnatting på Dønna Rorbuer – Bøteriet. Mulighet for guidet tur på Dønnamannen. Middag serveres i Bøteriet. Boknafisk med bacon, potet og gulrotstuing. Heimelaget karamellpudding.

Dag 5: Lunsj serveres på Dønnes gård. Dønnes gård er tildelt Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke, "Olavsrosa". Dønnes gård tar dere med til Dønnes kirke som ligger på gården. Dønnes kirke er en middelalderkirke bygd på 1200-tallet som også inneholder Norges største mausoleum.

Ut i Øyan stiller sykler til disposisjon for dere gjennom hele turen og vi transportere bagasje mellom overnattingstedene.

Kommentarer til denne saken