Gå til sidens hovedinnhold

Vinn fem dager med opplevelser på Herøy og Dønna

Artikkelen er over 5 år gammel

Bli med på vår sykkelfotokonkurranse.

Vi er på jakt etter dine beste sykkelbilder. I forbindelse med Arctic Race Norway går Helgelendingen og Ut i Øyan sammen om en fotokonkurranse. Konkurransen heter Sykkelsommer og vil gå fra mandag 4. juli, fram til søndag 7. august. Tema for konkurransen er sykkel og natur. Alle bilder må inneholde en sykkel, men natur kan være så mangt. Alt fra fjell, via skog, til fjord og kyst.

Hver uke plukkes det ut en ukesvinner som får et gavekort på 500 kroner, som kan brukes på alle Ut i Øyan-bedrifter. Se oversikt på utioyan.no.  I tillegg får vinneret et fallossmykke i sølv (verdi 500 kr.) fra Dønna kommune og en tursekk fra Herøy kommune.

Blant de fem ukesvinnerne plukker vi også ut en hovedvinner som får en femdagersopplevelsesreise for to på sykkel i Herøy og Dønna.

Dag 1: Overnatting på Elfis Sjøstuer. Tre-retters gourmetmiddag på Herøy Brygge. Tidligere på dagen, omvisning i Helgelandskatedralen og Herøy bygdetun med kaffe og  vafler. Besøk med overraskelser på Galleri Sjøholt.

Dag 2: Besøk hos Etcerera Botaniske Utskeielser – stedet som er kjent fra flere programmer på TV.  Overnatting og middag på Augustbryggo – restaurant og visningssenter for havbruk og fiskeri. Til mat får dere Augustbryggo sin spesialitet- rødsei. Kamskjell som forrett og rabarbrasuppe som dessert. Dere får også høre historien rundt maten og en guidet båttur ut til et moderne oppdrettsanlegg.

Dag 3: Guidet RIB-safari «Ut i Øyan». Seløy kystferie tar dere med til tar deg gjennom flere nedlagte fiskevær, gjennom hundrevis holmer og skjær og de trangeste leder. Det blir guidet underveis samt ilandstigning med kaffe og fortelling av historien om Sandsundvær-ulykken, som i 1901 krevde 34 menneskeliv. Middag blir på 3 Kalver som serverer lokal mat. Overnatting blir på Brygga på Dønna, et overnattingssted med en fantastisk beliggenhet på Dønna.

Dag 4: Overnatting på Dønna Rorbuer – Bøteriet. Mulighet for guidet tur på Dønnamannen. Middag serveres i Bøteriet. Boknafisk med bacon, potet og gulrotstuing. Heimelaget karamellpudding.

Dag 5: Lunsj serveres på Dønnes gård. Dønnes gård er tildelt Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke, "Olavsrosa". Dønnes gård tar dere med til Dønnes kirke som ligger på gården. Dønnes kirke er en middelalderkirke bygd på 1200-tallet som også inneholder Norges største mausoleum.

Ut i Øyan stiller sykler til disposisjon for dere gjennom hele turen og vi transportere bagasje mellom overnattingstedene.

Konkurranse er i gang, så send inn dine bidrag.

Send inn bidrag til kjell@helg.no

Runde 1:

Bildeserie

Sykkelsommer runde 1

Runde 2:

Bildeserie

Sykkelsommer runde 2

Runde 3:

Bildeserie

Sykkelsommer runde 3

Runde 4:

Bildeserie

Sykkelsommer runde 4

Runde 5:

Bildeserie

Sykkelsommer runde 5

Finalister: Finalistene er klare

Kommentarer til denne saken