Gå til sidens hovedinnhold

Den første vinneren er plukket ut

Artikkelen er over 5 år gammel

Sykkelturen opp Vettfjellet sørget for seier i første runde av Sykkelsommer.

I forbindelse med Arctic Race Norway går Helgelendingen og Ut i Øyan sammen om en fotokonkurranse. Konkurransen heter Sykkelsommer og vil gå fra mandag 4. juli, fram til søndag 7. august. Tema for konkurransen er sykkel og natur.

Første runde er nå avsluttet og en vinner er plukka ut. Det ble Heidi Pedersen og sønnen Jonas, som lenge har hatt planer om å ta sykkelen opp Vettfjellet i Sandnessjøen. I en epost forteller Heidi at dette ble realisert søndag 3. juli.

- Noe som jeg som mor ikke trodde han ville gjennomføre, skriver hun.

Bildet er tatt på tur opp, sammen med søsteren Ingrid . I bakgrunnen ser vi Dønna og Herøy. Turen ned beskriver Jonas som litt utfordrerne og bratt på enkelte partier. men kuuuult.

Runde to er nå i gang så det er bare å begynne å sende inn bidrag til kjell@helg.no

Fristen er fredag 15. juli, klokka 12.00.

Vinneren får et gavekort på 500 kroner, som kan brukes på alle Ut i Øyan-bedrifter. Se oversikt på utioyan.no.  I tillegg får vinneret et fallossmykke i sølv (verdi 500 kr.) fra Dønna kommune og en tursekk fra Herøy kommune.

De er deretter med i trekningen om hovedpremien, en femdagers opplevelsesreise på sykkel i Herøy og Dønna.

Dag 1: Overnatting på Elfis Sjøstuer. Tre-retters gourmetmiddag på Herøy Brygge. Tidligere på dagen, omvisning i Helgelandskatedralen og Herøy bygdetun med kaffe og  vafler. Besøk med overraskelser på Galleri Sjøholt.

Dag 2: Besøk hos Etcerera Botaniske Utskeielser – stedet som er kjent fra flere programmer på TV.  Overnatting og middag på Augustbryggo – restaurant og visningssenter for havbruk og fiskeri. Til mat får dere Augustbryggo sin spesialitet- rødsei. Kamskjell som forrett og rabarbrasuppe som dessert. Dere får også høre historien rundt maten og en guidet båttur ut til et moderne oppdrettsanlegg.

Dag 3: Guidet RIB-safari «Ut i Øyan». Seløy kystferie tar dere med til tar deg gjennom flere nedlagte fiskevær, gjennom hundrevis holmer og skjær og de trangeste leder. Det blir guidet underveis samt ilandstigning med kaffe og fortelling av historien om Sandsundvær-ulykken, som i 1901 krevde 34 menneskeliv. Middag blir på 3 Kalver som serverer lokal mat. Overnatting blir på Brygga på Dønna, et overnattingssted med en fantastisk beliggenhet på Dønna.

Dag 4: Overnatting på Dønna Rorbuer – Bøteriet. Mulighet for guidet tur på Dønnamannen. Middag serveres i Bøteriet. Boknafisk med bacon, potet og gulrotstuing. Heimelaget karamellpudding.

Dag 5: Lunsj serveres på Dønnes gård. Dønnes gård er tildelt Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke, "Olavsrosa". Dønnes gård tar dere med til Dønnes kirke som ligger på gården. Dønnes kirke er en middelalderkirke bygd på 1200-tallet som også inneholder Norges største mausoleum.

Ut i Øyan stiller sykler til disposisjon for dere gjennom hele turen og vi transportere bagasje mellom overnattingstedene.

Kommentarer til denne saken