Gå til sidens hovedinnhold

Bare nedover fra Nordkapp ...

Artikkelen er over 6 år gammel

– Hvorfor vi startet fra Nordkapp? Jo, ganske enkelt fordi det bare er nedoverbakker, smiler Martine (21) og Maria (21).

– Selvsagt er det ikke det, men vi satt og så på kartet og tenkte at det kunne være en motivasjon. Å starte lengst mot nord og så sykle hjemover, sier de to jentene som har kommet halvveis på veien til Lindesnes. De regner med å være heime i Sogn og Fjordane i slutten av mai eller begynnelsen av juni.

– Det er godt å komme halvveis. Vi er ikke spesielt slitne, og siste del av turen skal gå fint, sier de.

Mandag kom de til Mosjøen og overnattet på hotell til tirsdag.

– Vi må si tusen takk til den supre betjeningen på Mosjøen Hotell, sier de.
Og etter frokost takket de Lene Haugen for oppholdet.

Turen videre var bestemt til Namsskogan. De startet fra Mosjøen i 12-tida og regnet med å komme fram utpå kvelden.
 

– Det er 12 mil dit?
– Ja, men det skal vi klare. Vi ligger på 8–10 mil per dag, og vi kan klare litt mer. Kommer vi ikke fram til Namsskogan er det bare å slå opp teltet, sier de og kjenner på været.
– Regn er ikke noe problem, men den forb ... motvinden er ikke god, sier de.
 

Martine og Maria sykler Norge på langs til inntekt for demensforskning.

– Vi sykler for å skape oppmerksomhet rundt sjukdommen demens, og for å få folk i hele landet til å gi et bidrag til demensforskning. Hittil har det kommet inn 27.000 kroner, og kanskje kommer det dobbelt så mye på resten av turen, sier de optimistisk.

Grunnen til at de valgte å sykle for en god sak er at de har jobbet tett med eldreomsorgen og kjenner mange som sliter.

– Demens påvirker hele familien, og ikke bare den det rammer. Forskningen har gitt resultater, og det er bra at det forskes videre. Kanskje finner man måter å behandle som kan begrense sjukdommen, sier de.

PS! De har startet innsamlingen for Nasjonalforeningen for folkehelsen og demensforskning, og så langt har de fått inn omtrent 27.000 kroner. De bruker Facebook for å fortelle om turen, og de minner folk på hvordan de kan donere penger.

Kommentarer til denne saken