Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer fakkeltog for sykehuset i Sandnessjøen. – Alle som vil forsvare og bevare sykehuset må stille

Artikkelen er over 2 år gammel

LO Ytre Helgeland vil arrangere fakkeltog lørdag 15. desember. – Vi må rette oppmerksomheten mot pasientene. Hva skal de med eksperter på et sykehus, om pasienten er død før de kommer fram, sier leder Ulf Iversen.

Det var fredag at LO Ytre Helgeland bestemte seg for at de ønsker å arrangere et fakkeltog i Sandnessjøen. Fakkeltoget arrangeres neste lørdag, og det skal også være appeller på torget. Bakgrunnen er ressursgruppas anbefaling om et felles hovedsykehus på Mo.

– Vi vil gå 1. mai ruta. Fra torget, opp rundt sykehuset og ned til torget igjen. På torget vil det være flere appeller. Vi har invitert flere politiske partier og brukergrupper. Men navnene på appellantene blir ikke klar før i neste, sier Ulf Iversen til Helgelendingen.

LO Ytre Helgeland har fått enorm respons på nyheten om fakkeltog, og næringsforeningen vil sponse 1.000 fakler.

– Det er kjempebra at folk viser initiativ. Folk er svært opptatt av denne saken, og vi i LO ønsker å ha fokus på helse og beredskap på kysten. Vi støtter kystfolket og øyværingene i denne saken. LO Ytre Helgeland har tidligere annonsert at vi ønsker å bevare alle tre sykehusene, men skal det bare ett sykehus, så må det ligge i Sandnessjøen. Det vil bli altfor lang reisetid til Mo.

 

– Støtt opp

Iversen sier at med behovet for et sykehus til hele befolkningen på Helgeland, så lå det i kortene med en markering i Sandnessjøen. Fakkeltoget har også fått en gruppe på Facebook.

– Vi ønsker å rette oppmerksomheten mot helsa, og muligheten for at alle kan nå fram når det virkelig gjelder. For hva skal de med eksperter på et sykehus, dersom pasienten er død før han kommer fram.

Fakkeltoget arrangeres slik at kystfolket rekker hurtigbåt og ferje hjem.

– Vi håper at så mange som mulig vil være med på å gi sin støtte til sykehuset i Sandnessjøen, og dette gjelder også øyfolket. Vi må forsvare og beskytte det sykehuset som vi har. Vi vil ikke at det skal gå liv, sier leder i LO ytre Helgeland, Ulf Iversen.

Ressursgruppa anbefaler et felles sykehus på Mo

Støttegruppe fikk mer en 14.000 medlemmer på et døgn

Kommentarer til denne saken