Gå til sidens hovedinnhold

Syk - sykere - psykisk syk!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Syk – sykere – psykisk syk!

Partiet De Kristne Nordland har programfestet følgende angående psykisk helse;

1. I behandlingen av psykisk sykdom skal det tilbys hjelp til å håndtere det åndelige aspektet. Prest/åndelig leder vil være en del av behandlingsapparatet der det er behov.
2. Fritt behandlingsvalg skal utvides og private helseinstitusjoner som tilbyr psykisk rehabilitering skal få større mulighet til å tilby sine tjenester.

Somatiske sykdommer kan «bevises» og diagnostiseres på et helt annet grunnlag enn psykiske sykdommer. Er det eksem, så kan sees. Er det problem med indre organ, så kan røntgen avdekke dette. Er det dog «tredje grads forbrenning» i sjelen, så vises dette ikke. I det hele tatt vises ingenting fysisk som beviser psykisk sykdom.
Fødes det barn med schizofreni eller som Bipolar? Fødes det barn med dødsangst eller anoreksi?
Diagnoser innen psykiatri stilles etter hvilket mønster en person opptrer etter, som igjen skiller seg ut fra normen.
Er man et incestoffer eller er man schizofren paranoid? Er man et mobbeoffer eller er man nevrotisk?
Partiet De Kristne Nordland ønsker å ta på alvor den åndelige delen, det som ikke kan tas på og som ikke vises på røntgen. Vi mener personer med sjelelig og åndelig kompetanse bør være en naturlig del av behandlingsapparatet.
Partiet De Kristne Nordland vil bidra og legge til rette for etablering og drift av private psykisk-helseinstitusjoner på lik linje med dagens rusrehabilitering!

PDK Nordland
Arild Amundsen og fylkesleder Per Hansen

Kommentarer til denne saken