– Jeg har meldt meg og kona på, så nå må jeg hjem å spørre om hun har lyst til å være med, sier Sverre Stokka.

Han står sammen med Magnus Myrvoll og fordøyer det han nettopp har gjort.

– Det ble litt impuls, men det var et gunstig reisetidspunkt. Etter å ha hørt så mange si at Svalbard er en opplevelse, ja da tenkte jeg at jeg også har lyst til å oppleve det, sier Sverre.

Magnus forteller han snakket om å dra til Svalbard i mange år, men det har aldri blitt noe av.

– Derfor var dette en gyllen anledning, og om jeg må reise alene vet jeg ikke ennå. Vi må hjem å fortelle hva vi har gjort nå, smiler han.

Begge karene ser fram til å se naturen og plassene de har hørt nevnt, og sett på TV.

Det er i forbindelse med Helgelendingens 90 års feiring at avisa inviterer leserne med på Svalbardtur 13. – 16. september. Tirsdag ble det holdt et informasjonsmøte, og over 70 reiselystne møtte opp. Det til den store overraskelse for Helgelendingens markedssjef, Ellen Strøm Brodtkorb, og samarbeidspartner Merethe Kvandal fra Naturlige Helgeland.

– Vi er overveldet over oppmøtet, og jeg synes det var utrolig mange som har meldt seg på. Det er så hyggelig, sier hun.

Da møtet var over strømmet nemlig påmeldingene inn, og i løpet av kvelden var det 35 påmeldte.

– Det er populært å reise til dit, og folk får lyst til å være med når de vet at de ikke blir alene. Det kommer til å bli en utrolig trivelig tur med så mange lokale folk, sier Merethe.

For å være med på Svalbardturen er det førstemann til mølla som gjelder. Det er egentlig «bare» 40 plasser, men siden det allerede har vært stor pågång ser arrangørene på muligheten for å utvide gjestelista.

– De som ikke har meldt seg på til nå, må gjøre det snarest. Vi har kun noen få plasser igjen, sier Merethe.