Svar til Morten Isaksen om vindkraft: – Hvem er populisten, Isaksen?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Viser til leserbrev i helg.no 8. mai skrevet at Morten Isaksen..

Ja, situasjonen for kloden er dramatisk. Drastiske tiltak må iverksettes. Disse tiltakene er reduksjon av vekst og forbruk. Dette er det stikk motsatte av populisme.

Vi kan ikke ødelegge natur for å redde klima! Derfor er jeg også totalt i mot vindkraft. FN slår fast at arealinngrep er en større trussel enn klima. Vi mennesker er helt avhengige av samspillet i naturen; viruskrisen vi nå kjemper mot burde være et tydelig nok signal.

Budskapet fra Isaksen er naivt: Dersom vi bygger ut vindkraft kan våre barn fortsette å leve som vi har gjort. Med daglig å øke forbruket, flyreiser og levestandard.

Det er du som er en populist, Isaksen. Du prøver å innbille oss at vi kan fortsette den behagelige festen, bare vi bygger vindkraft.

Nei, det må en radikal atferdsendring til for å redde klima og natur. Dette er min klare mening og jeg forventer absolutt ikke å bli populær av den grunn.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken