– Det har vært veldig vellykket, og det er god stemning i bilen på tur hjem, sier Yngvar Hansen, som er faren til sykkelrytterne Regine og Martin Solhaug Hansen.

Denne uka har søskenparet kjempet om topplassering i sykkelrittet U6 Cycle Tour i Sverige. Der var det prolog mandag. Tirsdag, onsdag og torsdag var det fellesstart. Fredag var det gateritt, før det hele ble avsluttet på lørdag med 14 kilometers tempoetappe.

Ille velt

Regine Solhaug Hansen sykler i klassen «Jenter 15–16 år». Hun imponerte med å bli nummer tre i prologen mandag, og har siden vært med det fremste feltet inn til mål.

– Regine gjorde det veldig bra på fjerde etappe. Der ble hun nummer tre og det ble pallplass igjen, sier Hansen.

Fredag var det klart for femte etappe og gateritt. Der var Regine litt uheldig og tippet på sykkelen.

– Det var et så ille tipp at hun ikke kunne sykle til mål denne dagen. Hun fikk et stort rift i haka som måtte stripses, sier Hansen.

Siden det er et etapperitt fikk hun samme tid som siste person som kom i mål, og fikk fullføre etapperittet med å sykle dagen etter.

– Det var så vidt hun klarte å gå, men hun klarte å sykle 14 kilometer siste dagen, sier Hansen, og legger til:

– Hun mistet vel en plassering sammenlagt med veltet, men hun klarte å holde den siste dagen og ble nummer seks sammenlagt.

Vant lagkonkurransen

Selv om det er kjedelig å få en velt i et ritt, er både pappa Hansen og Regine fornøyd med innsatsen etter seks dager i Sverige.

– Hun lå i tetgruppa og lå an til medalje femte dagen også. Det er klart det var skuffende å ikke få kjempe om den pallplassen, men Regine var veldig fornøyd da hun fikk fullført rittet lørdag, sier Yngvar Hasen.

Regine var også med i lagkonkurransen som går i dette rittet. De fire jentene syklet med samme trøyer og gjorde det særdeles god innsats.

– De har vært sammen på hvert ritt og hatt det veldig artig sammen. Det var kjempepositivt, også klarte de å vinne også, sier Hansen.

Aldri kjørt så bra

Broren Martin Solhaug Hansen sykler i herrenes eliteklasse. Han representerer Stjørdals-Blink og målsettingen var å vinne lagkonkurransen.

– På dag fire fikk de en mann i brudd som gikk inn til mål uten å bli tatt igjen. Han overtok da ledertrøya, og ledet sammenlagt. Det ble derfor litt taktikk i landeveissyklinga, sier Yngvar Hansen.

De to siste dagene kjørte de for å beholde ledertrøya og det klarte de. I lagkonkurransen ble laget nummer tre.

– Martin sin jobb de to siste dagene var å passe på at han som hadde ledertrøya ikke kom for langt bak, sier Hansen, som forteller at den ene på laget vant sammenlagt.

Lørdag, som var siste dag i rittet, var det individuell tempo. Da kjørte Martin veldig bra.

– Jeg tror ikke han har kjørt i et så godt tempo før. Han er ikke en utpreget temporytter, men jeg tror den beste på laget var fire sekunder framfor. Det har aldri vært så nært i tempo før, og Martin er veldig fornøyd, sier Hansen.

Nå er familien på tur hjem til Norge. Da blir en treningsperiode før Regine skal til Sarpsborg for å sykle ungdomsmesterskapet 6. – 7. august. Før det blir terrengsykling i Mosjøen 13. – 14. august.