Gå til sidens hovedinnhold

Streik kan føre til full stopp for bussene i Nordland

Skulle det bli streik fra søndag, vil det spesielt ramme busstransport i Nordland. Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

– Hvis NHO og LO ikke kommer til enighet i lønns- og tarifforhandlingene innen meklingsfristen førstkommende lørdag klokka 24, forventer vi at de aller fleste busser i fylket innstilles. Det samme gjelder noen ferjeruter, men ingen båtruter, sier fylkesdirektør for transport og infrastruktur for Odd Inge Bardal.

Han oppfordrer alle til å bruke Reis Nordland for å få oppdatert informasjon om status for buss- og båtavgangene i fylket.

Fare for redusert framkommelighet på vei

Bardal forteller at en eventuell streik også kan gi redusert framkommelighet på enkelte fylkesvegstrekninger, der driftsoperatørene er tatt ut i streik.

– Det kan blant annet gå ut over snørydding og annet vegvedlikehold. Det er derfor viktig at alle sjekker med Vegtrafikksentralen (175.no) og sjekker status før de gir seg ut på lengre kjøreturer. Å innhente slik informasjon på forhand er selvsagt spesielt viktig for dem som skal har time til lege eller annen planlagt medisinsk behandling.

(OBS! Statens vegvesen melder på sine nettsider at grunnet tekniske oppgraderinger vil veg- og trafikkmeldinger ikke være tilgjengelige lørdag 10. april fra klokken 18:00 til søndag 11. april klokken 08:00.)

Elever i videregående skolene vil bli berørte

– Elever som er avhengige av skoleskyss, oppfordres til å forholde seg til informasjon fra sine respektive skoler og benytte seg av alternative transportmidler ved behov, sier fylkesdirektør for utdanning og kompetanse, Nina Ellingsen Høiskar.

Skolene vil være åpne og ha normal drift.

Kommentarer til denne saken