Gå til sidens hovedinnhold

Støttemarkering for moskeen i Sandnessjøen. - Et angrep på de som ber, er et angrep på alle som ber

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag blir det arrangert en støttemarkering ved moskeen i Sandnessjøen. Bakgrunnen er terrorangrepet mot Al-Noor Islamic Centre i Bærum. - Alle må få be i trygghet, sier fungerende prost, Gunnar Masvie.

(iSandnessjøen)

Moskeen i Sandnessjøen har vært aktiv siden 2009. Hver fredag møtes den muslimske menigheten til bønn. Nå oppfordrer fungerende prost Gunnar Masvie, til en massiv støtteaksjon utenfor moskeen i Torolv Kveldulvsonsgate kommende fredag.

– Et angrep på dem som ber, er et angrep på alle som ber. Det er viktig at vi viser vår støtte, slik at alle får føle trygghet i bønn uansett hvilken tro man har. Det muslimske miljøet har flere ganger vist sin støtte og omsorg til kirken i liknende saker. Nå er det på tide at vi viser vår støtte til dem, sier Masvie.

Inviterer alle

Han har informert menighetsrådet om støtteaksjonen, og invitert både pinsemenigheten og Human Etisk forbund til å delta. Samtidig inviterer han alle som vil, til å være med. På en stille aksjon, der man slår ring om moskeen, og dens medlemmer.

– Jeg har spurt om vi fikk lov til å komme, og det sa de ja til. De ble faktisk veldig glade for det.

Masvie var ikke tvil om han skulle arrangere en støtteaksjon.

– Jeg følte at det var mitt ansvar som fungerende prost å gjøre noe. Så jeg bruker nå min myndighet til å fremme saken. Man skal få be i fred. Tanken er at vi med markeringen skal vise vår omsorg.

Terror

Det var lørdag forrige uke at en 21-år gammel mann utførte et terrorangrep mot moskeen i Oslo. Mannen ble raskt overmannet av to eldre muslimske menn, som dermed avverget et større angrep som kunne kostet mange liv.

Mannen hadde med seg flere våpen, og var utstyrt med et GoPro-kamera. Han sitter nå i varetekt. I etterkant av angrepet har det muslimske samfunnet, på tross av hendelsen, rakt ut en hånd til siktedes familie.

Kommentarer til denne saken