Gå til sidens hovedinnhold

Stort oppmøte på årets første runde av Ollmolekene: – Det var bra, og veldig tungt å gå på ski i dag

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag ble Ollmolekene nok en gang arrangert av Halsøy IL ski på Ollmoen skistadium. Helt siden 1980-tallet har barna hatt en uhøytidelig skikonkurranse.

– Vi har 127 barn her i dag, og det er helt fantastisk. Hver gang vi bikker 100 er vi kjempefornøyd, sier Tone-Berit Lintho fra arrangementskomiteen.

Ollmolekene ble i mange år arrangert i forbindelse med Skisportens dag. Etter hvert ble det en tradisjon at det arrangeres flere runder, alt etter om værforholdene gjør det mulig. I vært av rennene har det vært godt over 100 deltakere med.

– Dette er et familietilbud fra null år og oppover. Vi arrangerer for å rekruttere skiglede i tidlig alder, og Ollmolekene er en familie dag med glade barn fra hele Vefsn, sier Lintho.

Barna hadde med seg både foreldre og besteforeldre. De kunne velge mellom å gå rundt fotballbanen som utgjør cirka 200 meter, rundt jordet som er en runde på to kilometer, eller gå i skogen som er tre kilometer. To av dem som koste seg under søndagens første runde med Ollmolekene var femåringene Eirika Thoresen og Erik Berglund.

– Det var bra, og veldig tungt å gå på ski i dag, sier de.

– Jeg sprang med skiene på, legger en noe andpustent Erik til.

Inne i speakerbua sto Børge Strandheim. Han har selv vært med på Ollmolekene som guttunge, men i dag var han speaker.

– Det er lett å arrangere Ollmolekene, folk sier bare ja. Når man kommer hit går alle rett til oppgavene sine, og gjør det de skal, smiler Strandheim.

Dette er terminlista for Ollmolekene 2019:
Søndag 17. februar
Onsdag 20. februar
Onsdag 13. mars
Søndag 24. mars

Ny dato vil komme for rennet som ble avlyst 27. januar.

Bildeserie

Skikos og mye moro - se bildene fra Ollmolekene

 

Kommentarer til denne saken