Gå til sidens hovedinnhold

"Storhall – en jubelsak for Vefsn-samfunnet"

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det jobbes godt med prosjekt for storhall i Vefsn. Etter mitt syn burde vi alle juble og støtte opp dette fantastiske prosjektet. Et nytt signalanlegg på Helgeland – et anlegg som vil bidra til å forsterke vår posisjon som kultur og idrettskommune. Denne muligheten er her nå, tar vi ikke den nå er muligheten borte.

Vefsn har en lang og stolt tradisjon med gode idrettsanlegg. La meg trekke fram noen av dem.

Etableringen av det helhetlige og kompakte idrettsanlegget på Kippermoen har vært til stor glede for kommunens innbyggere. I sin tid var Idrettsparken på Kippermoen en av de mest moderne da den ble etablert rett etter krigen. Når friidrettsbanen ble etablert var det landsdelens første komplette friidrettsanlegg. Den etableringen har siden gitt bidratt til et rikt idrettsliv i kommunen vår og dyrket både folkehelse og idrettstalent i ulike grener. Kippermoen har vært basen for skøyteløpere, volleyballspillere, fotballspillere og friidrettstalent som har hevdet seg i nasjonal målestokk. Det har gitt oss muligheten til å arrangere en av landets største helgeturneringer i fotball samt trekke folk sammen i dugnadsarbeid på tvers av yrkesbakgrunn og aldersgrupper. Det har gitt samhold i Vefsn-samfunnet.

Hoppanlegget i Storhaugen har i generasjoner hatt et aktivt miljø. De to fremste talentene har kommet på kvinnesiden og markert seg både nasjonalt og internasjonalt. I vår region har anlegget vært sentralt for hoppmiljø i andre kommuner også. Drevet fram av ildsjeler, bygd stolte tradisjoner og gitt talentene et solid utgangspunkt for å lykkes.

Nylig har vi fått på plass et nytt skianlegg på Sjåmoen. Et anlegg som kan brukes både sommers- og vintertid. Anlegget er moderne og godkjent innenfor standarder som gjør at det kan arrangeres mesterskap. Det nye anlegget gjør det mulig å aktivt trene ski hele året i Vefsn. Det gir muligheten for å arrangere mesterskap i Vefsn, noe som vil bidra til å sette oss på idrettskartet. I nærhet til hoppanlegg og nytt skianlegg har vi også alpinanlegg i Kjemsåsen. Summen blir et veldig godt vintersportsanlegg mange misunner oss.

Storhallen vil være et prosjekt av samme kaliber som de ovennevnte. Det vil gi gode treningsforhold for mange idretter, både store og små. En ny hall vil være moderne og tilfredsstille dagens krav til konkurranser. Det vil kunne gi oss muligheten til å arrangere nasjonale mesterskap i vår kommune. Det vil være en styrke for idretten i Vefsn.

17 idrettslag har samlet seg i prosjektet. Blant dem finner man fotballgruppene fra MIL, Halsøy, Drevja og Olderskog, friidretten, håndball, volleyball, danseforening, innebandy, kampsport, turn, klatreklubb, pistolklubb, squash og tennis. Den brede deltakelsen bekrefter at det ligger store muligheter i forbindelse med prosjektet.

Muligheten til et slikt anlegg har et kort tidsrom. Det er nå fylkeskommunen skal bygge ny videregående skole og har behov for arealet til både vanlig gym og for dem som har valgt idretts fag. Det er nå kommunen har en nedslitt idrettshall som skriker etter renovering. Med å samle både fylkeskommunen og kommunen på lag med idretten, næringslivet og befolkninger i Vefsn kan vi få en storstue for alle sammen. Det er nå muligheten ligger for at idretten bidrar med midler, vi kan utløse større andel spillemidler, næringslivet stiller som sponsorer og private kan velge å delta med beløp som måtte passe lommeboka.

Kommunestyret har støttet forprosjektet. Det er også avsatt investeringsmidler i økonomiplanen for vår egen idrettshall. Etter min mening vil det være en glede om midlene flyttes over i et felles prosjekt som vil gi både vår egen kommune og Helgeland et nytt unikt idrettsanlegg.

Slik jeg ser prosjektet vil det gi mange idretter en unik mulighet til gode treningsarealer. De minste idrettene vil ikke kunne bygge egne treningsanlegg, men nå får de muligheten i et fellesskap. Det vil styrke breddeidretten i Vefsn og være med å bidra til bolyst i kommunen vår.

Tar vi ikke denne muligheten, så kan vi ende med at fylkeskommunen bygger sin hall, kommunen renoverer dagens hall og idretten i Vefsn mister sjansen til å få en ny storstue.

Jeg håper inderlig at det ikke blir slik, men at vi samler oss og i fellesskap sørger for å få på plass en storhall i kommunen vår. Et signalprosjekt som vil være grunnmuren for idretten i Vefsn overskuelig framtid og bygger videre på våre stolte tradisjoner med idrettsanlegg av høy klasse. Jeg håper vi i framtiden kan møtes i en ny Mosjøhall for dugnadsarbeid, vaffellukt og idrettsopplevelser.

Kommentarer til denne saken