(iSandnessjøen)

– Så vidt meg bekjent er dette første gang i byen vår, sier bookingkonsulent Beate Skogsholm i en e-post. Hun lover variert musikk fra klassisk til pop, med solister og høy underholdningsverdi. Konserten er gratis for barn og alle korpsspillere oppfordres i særdeleshet til å komme. Det viser seg imidlertid at garden har gjestet Sandnessjøen. En observant leser påpeker at de opptrådte på Stamnes arena i 2017.

I ei pressemelding fra garden heter det at 3. gardekompani i Hans Majestets Kongens Garde er Norges fremste representasjonsavdeling. Kompaniet har en ambisjon om å hvert år bli verdensledende innen kombinasjonen musikk- og drilleksersis. I løpet av året løser de en rekke oppdrag både i inn- og utland på vegne av Kongehuset, Norge, Forsvaret og Hæren.

Når kompaniet besøker Kulturbadet i Sandnessjøen er de på årets norgesturné, hvor de følger deler av Kongeparets fylkestur i Nordland. Deretter går ferden videre til Sørlandet. I august reiser 3. gardekompani til Skottland for å delta på Royal Edinburgh Military Tattoo, verdens største internasjonale tattoo. Kompaniet er mest kjent for sin drilloppvisning, men musikktroppen spiller også en rekke større konserter, både innlands og utenlands.

Årets musikktropp består av Norges fremste amatørmusikere inne til førstegangstjeneste. Gardemusikkens dirigent er Musikkmajor Sverre Stakston Olsrud, som har en lang karriere bak seg som musiker i Forsvarets Musikk. Han vil lede Gardemusikken gjennom et meget variert program som inneholder alt fra W.A. Mozart til Pat Metheny og Knut Reiersrud, selvfølgelig ispedd tradisjonell militærmusikk.