Klokken 15.15 meldte politiet om at begge kjøreretninger på Helgelandsbrua var sperret. Årsaken var at hengeren på en bil hadde blitt tatt av vinden, og veltet.

Klokken 15.25 jobbet patruljen på stedet med å snu personbiler som sto i kø på brua. De ble sendt i retning Sandnessjøen.

Klokken 16.08 informerte operasjonsleder Mads Bernhoft til Helgelendingen at bil og henger var blitt berget, men brua er fremdeles stengt på grunn av sterk vind.

– Vi er ferdige på stedet, og tilbakemeldingen fra patruljen er at det var sinnssyke vindkast. Vinden røsket blant annet løs noe fra bussen som sto i køen på brua, sier han.

Oppdraget tok rundt en time, og det måtte bergingsbil til for å få bil og henger av brua.

– Hengeren lå tippet opp mot vaierne på brua, og bilen var delvis snudd. Vi har ikke fått meldinger om skader på brua, men hengeren fikk store skader, sier han.

Vanskelige kjøreforhold

Helgelandsbrua har vært jevnlig stengt gjennom lørdagen, og da Helgelendingen tok en prat med Grethe Turmo Hatten, vakthavende i Vegtrafikksentralen i 15-tiden, kunne hun informere om vanskelige kjøreforhold mange plasser rundt om på Helgeland.

Stengegrensen på brua har vært på 30 meter i sekundet. Brua går automatisk i stenging, og har en vurdering i 10 minutter før den vurderer om den skal åpne eller fortsette å være stengt.

– Vi fikk inn tips fra en bilist at han syntes brua svaiet mye, derfor tok jeg avgjørelsen om å stenge brua i 14-tiden, og fikk entreprenør ut for å sjekke for å være på den sikre siden. De følger med, og tar fortløpende vurderinger av brua, sa hun i tretiden.