[Rana Blad]

Lørdag formiddag møtte bikere fra hele regionen opp på Korgfjellet. De vill markere sin avsky mot mobbing og hets på Helgeland. Da de dundret inn på Mo like etter klokka 12.30 var antallet motorsykler enormt, og folk som ikke visste hav som foregikk ble bare stående og måpe. Kortesjen var så lang at det tok nærmere ti minutter fra start til slutt. . Initiativtakere for aksjonen var Muhamad Tunisi fra Sandnessjøen, Lars Raymond Wiik fra Mosjøen, Knut Bjarne Derås og Tor Magne Håbrekke fra Mo. Hvor mange som egentlig hadde blitt med var de ikke sikre på.

– Vi hadde jo håpet på mange, men dette er helt sykt. Det er bikere fra Brønnøysund, Vega, Leirfjord, Sømna, Sandnessjøen, Nesna, Mosjøen, Mo i Rana, og sikkert mange flere som vi ikke vet. Vi har rett og slett mistet oversikten, men akkurat i dette tilfellet er det ikke nøye. Det som er viktigst her er at folk møter opp fordi de er leie av mobbing, og de vil ha slutt på det, sier Wiik.

Muhammad Tunisi fra Sandnessjøen maner til samling, ikke splittelse, på Helgeland.

Derås mener det er viktig at man begynner med seg selv.

– MC mot mobbing er jo egentlig for å skjerme barn i skolen og si at mobbing ikke er greit, men man må begynne med seg selv. Her på Helgeland har de i uminnelige tider vært skittkasting mellom byene, og det vil vi ha slutt på. Du kan ikke peke på ungen når du selv slenger fra deg dritt. Vi mener det er på tide det blir fred og ro i regionen, og hvis denne markeringa kan bidra til det så er det helt enormt. Vi må bare begynne endringsprosessen og bli snillere med hverandre. Verre er det ikke, sier Derås.

Muhamad Tunisi nikker og er enig.

– Mobbing går i arv og det må vi ta innover oss. Vi må samarbeide mer og når jeg ser rundt meg blir jeg bare glad. At så mange blir med, og står opp mot den mobbingen og hetsen som foregår i vår vakre region er stort. Jeg ser ikke folk fra Sandnessjøen, Mosjøen eller Mo. Jeg ser bare folk fra Helgeland. Jeg tror dette er starten på noe nytt. Nå begraver vi fortiden og ser framover, sier han.

Bildeserie

SE BILDENE: Bikere fra absolutt hele Helgeland dundret inn på Mo, for å si at mobbing og trakassering ikke lenger tolereres

Geir Waage, ordfører i Rana, hadde med seg ropert.

– Tusen takk for at dere står opp mot mobbing. Det er på tide med en endring og den starter her og nå. Jeg er lei av måten vi kommuniserer på og vil takke MC-folket på Helgeland for at dere tar tak i saken. Vi har nulltoleranse mot mobbing i skolen, men det er vi voksne som må begynne endringen. Vi må være gode forbilder, og gode forbilder mobber ikke. Hvis du ikke kan si det med ropert i gågata, så kan du heller ikke si det i kommentarfeltene eller på Facebook, sier Waage.