Improteater gruppa Rabagast impro er basert i Trondheim, og et av medlemmene er Steffen Fagerbakk fra Mosjøen. I hjembyen har han spilt konserter og teater blant annet i «Reisen til julestjernen» satt opp på kulturhuset i 2016. Nå er han tilbake og skal for første gang spille improteater i Mosjøen. Hit har gruppa med seg to formater for historier å dramatisere.

To format

- Det ene er «Tre rom». Da spør vi publikum et enkelt spørsmål, for eksempel hvor det er mulig å overnatte. Med det svaret vi får, spiller vi ut historier i tre rom der. Kanskje er de tilknyttet til hverandre, kanskje ikke, sier Fagerbakk.

- Det andre formatet heter «Mer eller mindre» - hvor vi jevnlig spør publikum det spørsmålet, og de får bestemme om vi skal fortsette eller ikke, sier Fagerbakk.

Han forklarer at denne type teater også er spesielt for utøverne.

- Det er veldig morsomt. Vi har ikke planlagt noe, så vi vet ikke hvordan det blir. Det blir garantert mange feil, det er umulig å spille improteater uten å gjøre feil, så det må vi bare takle. Vi blir også overrasket og alltid utfordret på hva som vil skje. Jeg tror at improteater er ganske underholdende å se på, og noe mosjøværinger bør prøve å se på, sier han.

- Gleder oss

Fagerbakk er den eneste i trioen som er fra Mosjøen. De to andre er Emil Husby og Martine Utne. Fagerbakk har blant annet erfaring fra Pink Floyd-bandet og har gått musikklinja i Mosjøen.

- Vi gleder oss veldig mye alle tre til å spille improteater i Mosjøen, sier han.

Fagerbakk har tidligere år deltatt som tilskuer på flere av arrangementene på det som nå er Festspillene Helgeland, og nå skal han altså være utøver selv.

- Vi hadde en ide om dette og tenkte at improteater ville bli et fint tilskudd til Festspillene, sier han.

Rabagast impro skal ha to forestillinger i løpet av Festspillene Helgeland, på Kulturverkstedet 6. juli og 8. juli.