- Bedre å ha turkompis enn støttekontakt

Tur- og treningskompiser: Her er en del av gjengen som var på fellestur til Stavassdalen i Grane. Det var tur- og treningskompiser fra Vefsn og Hattfjelldal som var på tur med masse aktiviteter.foto: privat

Tur- og treningskompiser: Her er en del av gjengen som var på fellestur til Stavassdalen i Grane. Det var tur- og treningskompiser fra Vefsn og Hattfjelldal som var på tur med masse aktiviteter.foto: privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er lett å komme seg ut på tur når man har en turkompis.

DEL

Utdanning som tur- og treningskompis ble gjennomført i vinter på Kippermoen, og nylig var et tjuetalls på tur i Stavassdalen. Deltagerne var i hovedsak fra Vefsn og Hattfjelldal kommune.

– Hovedmålet med tur- og treningskompis-konseptet er å legge til rette for gode mestringsopplevelser innen fysisk aktivitet og friluftsliv for brukerne av støttekontakttjenesten i kommunene, sier Stine Wike som er prosjektleder for tur- og treningskompis i Nordland.

– Vellykket tur

– De som jobber som tur- og treningskompis får tilbud om faglig påfyll gjennom Nordland Idrettskrets og Forum for Natur og Friluftsliv Nordland, i tillegg til kommunenes fellesturer, sier Wike.

Denne gangen var det Grane kommune som arrangerte, men det var flest deltakere fra nabokommunene.

– De arrangerte en svært vellykket fellestur til Stavassdalen for tur- og treningskompisene på Helgeland. Over 20 deltakere fikk teste ut en balansepark ved Stavassgården, i tillegg til å få en fin tur innover Lomsdal-Visten Nasjonalpark, sier prosjektlederen som selv deltok på turen.

– Jeg ble svært imponert over deltakernes innsatsvilje og pågangsmot til tross for ulike fysiske utfordringer.

– Konkrete aktiviteter

Stine Wike fikk mange tilbakemeldinger under fellesturen.

– Flere fortalte at det å ha en tur- og treningskompis fungerer bedre enn å ha støttekontakt. De fortalte at konkrete aktiviteter sammen med andre er helt topp. Å ha noen å dra på styrketrening, i bassenget eller på tur sammen med gjør det lettere å komme i gang, forteller hun.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags