Gå til sidens hovedinnhold

Statsminister Erna Solberg. – Ingen skal få et dårligere tilbud enn det de har i dag

Artikkelen er over 1 år gammel

Kystfolket sørget for en enorm mobilisering da statsminister Erna Solberg mandag besøkt Sandnessjøen sykehus. – Det er en vanskelig prosess, men ingen skal få et dårligere helsetilbud en de har i dag.

Det sa statsministeren etter at hun hadde besøk AMK-sentralen på sykehuset, og etter å ha fått en orientering fra ledelsen og styremedlemmer i Helgelandssykehuset. På AMK-sentralen viste Solberg stor interesse for de demografiske utfordringene som befolkningen på kysten står ovenfor.

– Sentralen tar imot henvendelser fra 78.000 innbyggere, og har en svært viktig funksjon på kysten. I tillegg til direktekontakt med lege, har vi også kontakt med tre ambulansebåter, og helikopter som er stasjonert i Brønnøysund, sa avdelingssjef Odd Magne Rønning.

 

På statsministerens spørsmål om demografien på kysten, kunne ordfører Bård Anders Langø gi svar.

– Demografien på kysten av Helgeland er svært utfordrende, og av alle kystsamfunn i Norge, så er Helgelandskysten den med størst utfordringer, sa han.

Vanskelig

I etterkant tok statsminister Erna Solberg seg tid til å snakke med de 1.500 innbyggerne som hadde møtt for å vise sin støtte til sykehuset i Sandnessjøen.

– Dette er en vanskelig prosess. Jeg har nå fått en orientering om de ulike alternativene. Jeg har fått innspill om de ulike alternativene. Det kommer ikke til å være lett. Slik er det med sånne prosesser, men man må tenke hvordan sykehuset skal være best mulig for Helgeland, også i framtiden. Jeg kan ikke konkludere her og nå. Prosessen skal foregå først hos Helgelandssykehuset, så i Helse Nord, og så skal også helseministeren skal ta stilling til disse løsningene, men ingen skal få et dårligere helsetilbud en det de har i dag, sa Solberg.

Positiv

Styremedlem i Helgelandssykehuset, Dag Christian Johansen, er også foretakstillitsvalgt for alle sykepleierne i hele Helgelandssykehuset. Han oppfattet møtet med statsministeren som positivt.

– Administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir hadde en god gjennomgang der varslersakene ble tatt opp. Også Liv Haugens dissens ble lagt fram, og her ble det sagt at hennes dissens kom på bakgrunn av informasjon om demografien på kysten, sier Johansen til Helgelendingen.

Han opplevde at statsministeren var veldig godt orientert om prosessen som Helgelandssykehuset står overfor.

- Hun kjente godt til saken, og stilte mange gode spørsmål rundt problemstillingene som vi står overfor.

 

Statsministerens besøk på Helgeland, ga helgelendingene sjansen til å vise sin motstand til sentraliseringen som pågår.

Saken fortsetter under bildet

 

Støtten til sykehuset i Sandnessjøen var enorm, men det var også støtten til Høgskolen i Nesna noe som kom tydelig fram blant 1.500 helgelendingene.

– Hva vil vi ha? Sykehus! Hvor vil vi ha det? Sandnessjøen!

– Hva vil vi ha? Sykepleierutdanning!

– Hvor vil vi ha det? Sandnessjøen.

– Hva vil vi ha? Lærerutdanning? Hvor vil vi ha det? Nesna.

 

Fornøyd

John Andre Selnes er grunnleggeren av facebookgruppa «Støttegruppa for sykehuset i Sandnessjøen». I forkant av statsministerens besøk, var han overveldet, men veldig glad.

 

– Jeg kunne ikke drømt om at det skulle bli slik som dette, men det har blitt veldig bra. Og jeg er veldig glad for alle som viser sin støtte til sykehuset, sa han.

 

Sigvald Meisfjord var bunadskledd, og kom sammen med tre andre bunadskledde. Airin Levang, Ellen Mesifjord og Liv Dahlberg.

– Dette er en veldig viktig sak, så det er klart at vi måtte vise vår støtte. Nå er fokuset å få sykehuset plassert sør for Korgfjellet, sa de.

Kommentarer til denne saken