Gå til sidens hovedinnhold

– Vi visste ingenting

Artikkelen er over 6 år gammel

Regjeringen foreslår å avvikle Sameskolen i Hattfjelldal fra neste skoleår.

– Dette kom svært overraskende, og det er ingen lystig dag for oss, sier virksomhetsleder Bjørn Erik Davidsen.

Han sier skolen ikke har fått noen indikasjoner på forslaget tidligere.

– Vi visste ingenting. Jeg har nettopp lest proposisjonen til Stortinget, men det står veldig lite informasjon der, sier Davidsen.

Vet ikke konsekvensene

Virksomhetslederen skal i møte med Utdanningsdirektoratet og Fylkesmannen i Nordland på fredag. Han håper å sitte igjen med flere svar enn spørsmål etter møtet.

– Før den tid er det vanskelig å uttale seg nærmere om hva konsekvensene vil bli. Blir forslaget vedtatt vil vi jo miste arbeidsplasser. Hva dette har og si for den samiske utdanningen må du nesten spørre departementet om, sier Davidsen som ikke vil gi opp håpet for videre drift av skolen.

– Forslaget skal jo behandles i Stortinget før noe som helst blir vedtatt, så vi har ikke gitt opp nei. Det er mye informasjon som skal samles innen den tid, sier Davidsen.

Ingen faste elever

Sameskolen i Midt-Norge har i dag 15 ansatte. Skolen ikke har hatt faste elever siden våren 2011, og tilbyr i dag fjernundervisning og ukebaserte samlinger seks ganger i året. Regjeringen sier forslaget innebærer en innsparing på 3,3 millioner kroner.

Ordføreren i Hattfjelldal har foreløpig ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

Kommentarer til denne saken