Nå starter de med livestreaming av egne gruppetreningstimer, og første økt kommer mandag 23. mars. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Frisk3 og Helgelendingen.

– Vi fortsetter det gode samarbeidet vi har hatt gjennom flere år med Sommertrimmen. Vi gleder oss til sende disse treningene på helg.no, sier Knut Wulff Hansen i Frisk3, og Helgelendingens Ellen Strøm Brodtkorb er helt enig.

– Det er ingen tvil om at folk som mest er innendørs for tiden har behov for aktiviteter. Vi vil bidra til å folk opp fra sogaen, sier hun.

– Dette tror vi våre folk kommer til å sette pris på. Vi har mange gruppetimer som ikke kan gjennomføres nå når treningssenteret er stengt. Våre instruktører stiller opp, og nå skal vi prøve oss på direktesendinger, sier Nina som innrømmer at det er nytt for dem.

– Dette har vi lyst til å prøve, og vi starter med en time per dag fra mandag av i første omgang, sier hun.

– Det ligger veldig mange treningsvideoer ute på nett, men vi tror det blir litt mer personlig når kjente instruktører kjører øktene, sier hun og legger til at de skal forsøke å få så mange timer som mulig.

Ikke spesielt utstyr

– Yoga er populært for tiden, så det blir yogatimer på planen. Men vi kjører selvsagt også kondisjonstimer og styrketimer. Alle timene skal legges opp sånn at man ikke trenger noe spesielt utstyr og det blir enkelt å kunne trene hjemme i stua for eksempel.

– Ellers er mitt råd at folk tar initiativ selv og starter opp med litt aktivitet. Inne eller ute. Det er ikke så mye som skal til. Alle trenger å bevege seg litt, uansett om de er i karantene eller ikke, sier hun.

Men Nina er klar på at alle må følge rådene fra helsemyndighetene.

– Jeg regner med at alle er smarte, tar vare på seg selv og følger de rådene som blir gitt.

Karantene ikke hinder

– Er du i karantene er det bare bra å trene. De aller fleste som sitter i karantene er friske, har ikke blitt smittet og vil ikke få sykdommen. Da er det bare fornuftig å bevege seg, sier Petter Elstrøm, forsker ved Folkehelseinstituttet, til NRK.

Her er Folkehelseinstituttets temasider om koronavirus

– Det å komme seg ut, ta seg en løpetur eller trene på en annen måte uten å være i kontakt med andre er bra, legger han til.

– I det du får symptomer går du automatisk over fra karantene til isolasjon, selv om du ikke har testet deg for korona.

– Da skal du ikke forlate hjemmet. I isolasjon skal du ikke gå ut før isolasjonsperioden er over, understreker Elstrøm.