Ståle Solbakken tar over landslaget: Over og ut for Per Joar

SAMMEN: Landslagssjef Lars Lagerbäck sammen med assistenttrener Per Joar Hansen under treningen på Ullevaal Stadion med landslaget i fotball.

SAMMEN: Landslagssjef Lars Lagerbäck sammen med assistenttrener Per Joar Hansen under treningen på Ullevaal Stadion med landslaget i fotball. Foto:

Av

Ståle Solbakken tar over jobben som Norges landslagssjef i fotball etter Lars Lagerbäck. Han tiltrer 7. desember.

DEL

Sammen med Lagerbäck hadde Per Joar Hansen kontrakt med Norges Fotballforbund fram til og med VM-kvalifiseringen og et eventuelt sluttspill i 2022.

Nå er spørsmålet om Per Joar må gå sammen med Lagerbäck, og det ble bekreftet av Teddy Moen i Trenerforeningen som var i kontakt både med Hansen og Lagerbäck torsdag.

– Presidenten i NFF ga uttrykk for at de hadde anledning til å løse Lagerbäck fra kontrakten, men partene har ikke satt seg ned med «Perry». Og de har ikke en felles kontrakt (Lagerbäck og Hansen). De har egne kontrakter. Ønsker Perry å diskutere med oss, så bistår vi med det. Det er arbeidsgiver som har ansvaret for å spille ut dette kortet. Vi har en klar forventning at de fort kommer i dialog med Perry hvordan de gjør dette, sier Moen til VG..

Solbakken har stått uten jobb siden han tidligere i høst fikk sparken etter mange sesonger som suksessrik trener i FC København.

– For meg er dette et godt tidspunkt å ta over. Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen har gjort en solid jobb og utviklet et fundament det blir spennende å jobbe videre med, sier Solbakken i en pressemelding.

– NFF har over tid bygd opp et godt fundament for landslag, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å bygge et sterkt team. Vi skal bruke tiden godt, for mars kommer fort, legger han til.

Lars Lagerbäck skulle gjerne ha fortsatt som norsk landslagssjef i fotball. Nå ønsker han Ståle Solbakken og spillerne lykke til videre.

Torsdag formiddag kom meldingen om at Ståle Solbakken tar over Lagerbäcks jobb. NFF benytter en klausul i Lagerbäcks siste kontrakt.

– Det er alltid trist å forlate et lag man har jobbet med i mange år, særlig med tanke på vårt støtteapparat som har bidratt til våre prestasjoner på en veldig bra måte, sier Lagerbäck i en pressemelding.

– Videre har spillergruppen med noen få unntak på alle måter vist en profesjonell holdning og gjort en veldig god arbeidsinnsats, sier 72-åringen videre.

Lagerbäck, som tok over etter Per-Mathias Høgmo i 2017, takker spillerne og støtteapparatet for fire hendelsesrike år. Han ønsker landslaget lykke til videre i kampene som kommer.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken