Ønsker flere bedriftslag, og lar egne egne spillere være med i H-cupen

GOD MIX: Jentene og guttene i Mosjøen volleyballklubb spiller turneringer med aldersbestemte lag, men får også være med klubbens egen turnering H-cupen. Det blir minimum to lag, og de skal spille i mix-klassen.   FOT: PER VIKAN

GOD MIX: Jentene og guttene i Mosjøen volleyballklubb spiller turneringer med aldersbestemte lag, men får også være med klubbens egen turnering H-cupen. Det blir minimum to lag, og de skal spille i mix-klassen. FOT: PER VIKAN

Av

Mosjøen volleyballklubb arrangerer tradisjonen tro volleyballturnering i slutten av januar. I år stiller klubbens egne rekrutter i mix-klassen.

DEL

– Nå har de blitt gamle nok til å delta, og de er jo her hele helga uansett. Da er det like greit at de får delta, og vi stiller sikkert flere lag, sier Jonas Nerdal, leder i MVBK.

Helt siden 1975

Turneringen heter nå H-cupen, men var tidligere kjent som HA-cupen.

Det hele startet i 1975 i aulaen på Mosjøen gymnas og det var bedriftsidrettslagene i Helgeland Arbeiderblad og Posten som arrangerte turneringen helt fram til 2013.

– Vi har tatt over turneringen, og det er ei stor dugnadshelg for oss. Det er en kjærkommen anledning til å tjene penger til klubbvirksomheten, og foreldre, trenere og spillere er med, sier Jonas Nerdal.

Ønsker bedriftslag

I starten var det bare bedriftslag i turneringen, og det har etter hvert forandret seg. Nå er det et fåtall bedriftslag, og det er flest vennelag. På det meste har det vært over 50 lag, men antallet har gått ned.

– I fjor hadde vi i underkant av 40 lag, og vi håper det blir like mange i år. Vi vil gjerne tilbake til den tida det var flere bedriftslag, og vi oppfordrer bedriftslagene til å delta, sier Jonas Nerdal som har forandret litt på spillesystemet til årets turnering.

– Det har blitt slik at det er stor nivåforskjell, og det har gitt ujevne kamper i innledningspuljene. Nå skal vi dele inn i et A-sluttspill og et B-sluttspill for å gi flere kamper på lagene, og flere kamper mot lag på samme nivå, sier han og legger til at «gjengangerne» allerede har meldt seg på.

– Interessen er god, men jeg håper virkelig det kommer noen nye lag også, sier han

Som tidligere år er det dameklasse, herreklasse og mix-klasse.

H-cupen går fra fredag 25. januar til søndag 27. januar i Kippermohallen.

– Påmeldingsfristen er satt til 20. januar, og jeg håper det blir flere bedriftslag i år, sier turneringslederen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags