Inviterer trenere og ledere til å diskutere frafallet i ungdomsidretten

ALLSIDIG IDRETT: Mange ungdommer faller fra i idretten når de blir 15-16 år gamle. Bildet er fra TINEstafetten 2019 på Kippermoen.

ALLSIDIG IDRETT: Mange ungdommer faller fra i idretten når de blir 15-16 år gamle. Bildet er fra TINEstafetten 2019 på Kippermoen. Foto:

Av

Vefsn kommune har tatt initiativet til å samle trenere og ledere i barne- og ungdomsidretten.

DEL

– Vi arrangerer et seminar onsdag kveld i kommunestyresalen, og vi har plasser ledig, sier Kjetil Hoff, avdelingsleder på Kippermoen idrettssenter. Sammen med Anne-Marit Marken, som er enhetsleder folkehelse i kommunen, har han fått Astrid Lauritzen til å holde foredrag og dra i gang diskusjonen.

Lauritzen var på besøk hos Halsøy IL i vår og hadde motivasjonsseminar med spillere, trenere og foreldre i klubben. Nå er hun tilbake for å følge opp dette opplegget i klubben, og hun var der mandag og tirsdag.

– Det var en flott anledning til å bruke en kapasitet som Astrid. Hun besøker Halsøy IL og vi benytter anledningen til invitere trenere og ledere fra alle klubber, sier Hoff.

Tema for seminaret er frafallsproblematikken i ungdomsidretten.

– Det overordnede målet er å beholde flest mulig lengst mulig, og det skal vi diskutere onsdag kveld, sier han.

Astrid Lauritzen samarbeider tett med trenere, utøvere og foreldre i Bodø Glimt og Bodø Håndballklubb. Hun hjelper også elever ved Norsk Toppidrettsgymnas i Bodø.

– I arbeid med ungdom i idretten tror jeg det er viktig å være kreativ i tilnærmingen. Skal vi beholde flest mulig lengst mulig må vi som trenere og ledere være både lydhør og oppfinnsomme. Motivasjon er viktig, og jeg håper vi kan diskutere temaer som berører mange, sier Lauritzen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags