Gå til sidens hovedinnhold

Lars kommer til Mosjøen: Vil motivere og gi råd om trening

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det aller viktigste er å ta steget. Vi vet nok om trening til å gjøre noe med vår egen situasjon, sier Lars Zachariassen (31).

Mandag 3. september kommer han til Mosjøen til det som Frisklivssentralen i Vefsn har kalt «Motivasjonsboost med LarsZachariassen».

– Vi er veldig glad for at Lars har sagt ja til å komme, og responsen hittil har vært god, sier Marit Luktvasslimo.

Arrangementet er lagt ut på Facebook, og hittil har nesten 150 kjøpt billett.

– Fylle opp hotellet

– Artig hvis vi klarer å fylle opp hotellet. Jeg har hørt at det er plass til 300, og jeg gleder meg i hvert fall til to dager i Mosjøen, sier Lars som er fysioterapeut med videreutdanning i kognitiv terapi og idrett.

Han er mye brukt som foredragsholder, og han har også en blogg som blir mye lest.

– Nå lever jeg av å blogge og holde foredrag, og jeg brenner for fysisk og psykisk helse. Målet mitt med bloggen er ikke først og fremst å fortelle hva jeg gjør, men å komme med tips som kan motivere andre. Selvsagt krydrer jeg litt med personlie ting, for jeg tar meg ikke selv så veldig høytidelig, sier Lars som faktisk har en gjennomført en full triatlon.

– Triatlon ligger i andre enden av skalaen. Jeg motiverer folk til å komme opp fra sofaen, og samtidig har jeg trent mye.

– Ufarliggjøre trening

– Jeg tror folk vet nok om trening og alt det gode det kan føre med seg, men å starte sin egen trening er et steg å ta. Det er mange som må «prates» i gang, og på det området har jeg lyst til å bidra. Det å ufarliggjøre trening er viktig, sier han og legger til at hans råd er å sette treningen opp mot det man gjør i dag.

– En som er inaktiv må finne noe som passer, og sette sitt eget mål, mens den som allerede har kommet i gang kan pushe grensene.

Foredrag og treningsøkt

Marit Luktvasslimo har lagt opp et program for Lars.

– Når vi får en kapasitet som Lars hit til Mosjøen må vi utnytte det. Han skal få se og prøve det nye vi har rundt Mosjøen. Dagen etter foredraget legger vi opp til en kort og rolig treningsøkt tidlig på morgenen, og vi har også fått med oss Intersport der det blir tips om skovalg og en liten frokost. Jeg håper mange blir med på dette også, sier hun og legger til at ingen trenger å være redd for den treningsøkta.

– Lars blir med på en rolig og inspirerende løpetur med teknikktips og treningstips. Og vi skal ikke løpe langt, sier hun.

Eksempel fra bloggen til Lars

Så SYKT motivert og høstyr!
I dag er en god dag.
En magisk, fortryllende dag.
Første arbeidsdag etter ferien. 
Starten på et nytt halvår, og resten av mitt liv.

I forkant av ferien var jeg i tvil, men jeg tok skikkelig ferie.

Men nå begynner et nytt kapittel. Denne høsten her, skal bli helt spesiell. Jeg har satt opp retningslinjer, mål, ønsker og drømmer. Kontorpulten og hjernen er ryddet, hjertet slår ekstra og følelsene tar nesten overhånd. Dette er starten på det jeg alltid har ønsket å få til: Jobbe med det som betyr mest for meg. Jobbe med det som betyr mest for folk. Livet! Og finne nye måter på å nå massene på. Den fysiske og psykiske folkehelsa!

Kommentarer til denne saken