Gå til sidens hovedinnhold

Drømmeopphold i Belgia for lokale turnere

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uken deltar 26 turnere fra Mosjøen og Sandnessjøen på Eurogym i Lierse i Belgia. Sammen med tusenvis av andre ungdommer fra hele Europa deltar utøverne på treninger, workshops og oppvisninger, og ifølge gruppeleder Anne-Marit Almås Marken opplever de dager de sent vil glemme.

– Vi kom hit på fredag og har fått med oss flere showoppvisninger og et stort åpningsshow der vi deltok på en gigantisk flashmob. Arrangørene har satt opp forskjellige scener rundt omkring i byen der vi skal opptre, og til sammen skal vi gjennomføre tre forestillinger, sier Almås Marken.

Det viktigste med turnstevnet er likevel at ungdommene skal ha det gøy og møte ungdommer fra forskjellige land. Arrangørene har lagt mye vekt på det sosiale, og det har de lykkes med. I alle fall blant utøverne fra Helgeland.

– De opplever veldig mye forskjellig, og skaffer seg nye venner hele tiden. Alle sammen virker veldig fornøyde, og det er ingen som vil legge seg på kvelden, sier Almås Marken. Hun håper denne ukas opplevelser bidrar til økt motivasjon for turnerne.

– Det er de eldste ungdommene som er her, og mange står ved et skille med tanke på om de skal fortsette med idretten eller ikke. Vi håper jo at dette bidrar til at flest mulig ønsker å fortsette slik at de kan være med igjen om to år når det neste stevnet arrangeres, for vi har absolutt tenkt oss tilbake.

Kommentarer til denne saken