Gå til sidens hovedinnhold

Sykling uten å tråkke

Utvider sykkeltilbudet

Artikkelen er over 5 år gammel

På Kippermoen vokser det fram en egen bane for pump track.

For abonnenter

– Pump track er en sykkelløype der du bruker pumpebevegelser i stedet for å tråkke for å komme deg fram. Ved hjelp av egen kropp og tyngdekraften driver du deg gjennom hinderne i løypa, sier Yngvar Hansen fra Mosjøen og Omegn Cycleklubb (MOCK).

" Dette er jo helt nytt for oss, så det blir spennende å se hvordan det går.

Yngvar hansen

Mosjøen og Omegn Cykleklubb

Brukes i treningen

Han deltar selv i utformingen av banen, der kuler og svinger i forskjellige størrelser prepareres. Banen vil bli en del av treningstilbudet for syklistene, og pump track er en aktivitet beregnet for å trene balansen, lære ferdigheter og få en bedre selvtillit på sykkelen.

– Strukturen er vanlig innenfor terrengsykling og BMX, og vi tenker å bruke banen under på de løpene vi arrangerer her i området. Du kan også bruke racersykler her, men de er ikke så veldig godt egnet, sier Hansen.

Sykkelveteranen kom selv over en liknende bane under en ferietur i sommer, og mente dette var noe sykkelmiljøet i kommunen. Selve banen er ikke stor, og er plassert i området mellom skateparken og Kippermoen ungdomsskole.

– Dette er jo helt nytt for oss, så det blir spennende å se hvordan det går. Artig blir det helt sikkert uansett, sier Hansen.

Snart klar

Det er Vefsn kommune gjennom prosjektet sykkelbyen Mosjøen som står bakbyggingen, og Hansen håper løypa kan brukes før vinteren setter inn.

– Verken jeg eller gravemaskinføreren har laget noe sånt før, så vi prøver oss fram underveis, sier Hansen mens hauger med grus plasseres strategisk utover området.

– Løypa må være hard, og foreløpig er det altfor bløtt til å sykle på den. Vi legger finmasse på toppen som komprimeres, noe som gjør at vi kan endre på løypa etter hvert som vi oppdager feil eller mangler. Du kan ikke justere på samme måte med asfalt på toppen, men det kan bli aktuelt når vi har endt opp med en løypestruktur vi er fornøyde med.

Kommentarer til denne saken