Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelbragden blir lagt merke til: – Nå er han favoritt

Artikkelen er over 3 år gammel

Den kjente sykkelbloggeren Tomasz Sambor tror Daniel Årnes kan hevde seg i Paris-Roubaix til helga.

På sykkelbloggen Under19Zone er Tomasz Sambor en av dem som følger internasjonal sykling i aldersbestemte klasser tettest.

På denne bloggen nevnte han Årnes som en av outsiderne (sammen med Samuele Manfredi) foran juniorutgaven av Gent-Wevelgem den 25. mars. Der ble Daniel nummer seks.

Han sier følgende om at det var nettopp Årnes som snøt belgierne for den «årlige festen» på hjemmebane i Flandern.

– Jeg kan egentlig ikke si at jeg ble så overrasket over seieren hans. Han viste styrke i midten av mars ved å vinne i Kachtem Izegem, og ble nummer seks i Gent-Wevelgem bare sekunder bak de største favorittene. Det var bekreftelsen på talentet hans, sier Tomasz Sambor til procycling.no.

Les også: Daniel sjokkerte alle, gikk solo og vant Flandern Rundt

Gikk solo

I Flandern Rundt Junior imponerte sandnessjøværingen alle ved å være svært aktiv fra start. Han hentet inn et tidlig brudd, og da han gikk til etterpå var det bare en franskmann som fulgte. Daniel parkerte også han, og syklet solo inn mot mål. På det meste hadde Daniel fire minutter på hovedfeltet, og nærmeste utfordrer var nesten minuttet bak Daniel i mål.

– Da jeg støtet for andre gang og fikk med meg en franskmann, stanset det opp bak og vi fikk fort sekunder, forteller Daniel til procycling.no.

Da han merket at franskmannen begynte å stå over føringer, bestemte han seg for å dra til igjen over selveste Muur-Kapelmuur.

– Jeg tror jeg kjørte minuttet fortere enn han oppover. Det var etter rundt 70 kjørte kilometer, så da ble de resterende 50 kilometerne solo, sier han.

Under hovedsendingen fra seniorenes Flandern Rundt fikk Daniel masse skryt av sykkelekspertene i TV2.

– Sånn skal det gjøres av tøffe syklister, sa Johan Kaggestad og Christian Paasche.

Paris-Roubaix

– Norske Daniel Årnes, sammen med Søren Wærenskjold, er åpenbart blant de sterkeste rytterne under 19 år nå, og må ses på som favorittene foran Paris-Roubaix, mener Tomasz Sambor.

Selv sier Årnes følgende om de norske mulighetene foran brosteinsdronningen nord i Frankrike:

– Både Søren og jeg har kjørt bra i det siste, men vi har også andre ryttere som kan gjøre det bra der. Det ser bra ut for Norges del. Men det er Paris-Roubaix som venter. Man er nødt til å unngå velt og punkteringer, ellers er det kjørt. Både Søren og jeg har Paris-Roubaix som et mål, men vi er nødt til å se hvordan det utvikler seg underveis, sier Daniel.

Kommentarer til denne saken