Gå til sidens hovedinnhold

Daniel sjokkerte alle, gikk solo og vant Flandern Rundt

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg visste at han var sterk, men det han gjør: Det er så spektakulært. Det er ganske sjukt. Det er verdens største ritt for belgierne. Tenk deg at han kjører to ganger opp Muur, og den ene av dem solo. Og over Bosberg,  sier en lykkelig trener ved NTG Kongsvinger, Ole Petter Vibekken, til procycling.no.

Pappa Cato Årnes er i Belgia sammen med Daniel, og han la ut denne meldingen på Facebook:

"Som far, E e ...... tom for ord! E vil bare si TUSEN-MILLIONER takk til alle som har bidratt opp gjennom åran på så mange måter. Både i SOCK, KCK, Ntg Kongsvinger, Spie, lagkameratene i dag som markerte alle kontrabrudd i hovedfeltet, jornalister og mange mange. E enda i en slags drømmesjokk-tilstand. Men må prøv å hedre noen. Som Ole Petter Vibekken, Tom Pedersen og Jon Anders Grøndahl og alle lærere og treningskamerater på NTG. Ole Edvard Wåle , Morten Halvorsen og Jan Fredrik Stiansen og alle ildsjeler og lagkamerater i KCK. Karl Einar Kjeldsand og ALLE i SOCK opp gjennom åra for fantastisk miljø. Sponsorer som Jacob Palmer/Gerd Aarnes Meland i Lovundlaks. Og Marianne Lysbakken min vanvittig tålmodige og hjelpsome personalsjef i Boreal, en arbeidsgiver som lægger tilrette, og alle mannskapet på B/f Møysalen som mang en gang i det sikkert kjedsommelige må høre mitt sykkelmas".

Søndag stilte sandnessjøværingen Daniel Årnes til start for NTG Kongsvinger under juniorenes Flandern rundt. Toppidrettsgymnaset samarbeider med den belgiske klubben Spie-Douterloigne, noe som ga dem innpass i brosteinsklassikeren.

Her gikk Årnes av gårde i et tidlig brudd med en franskmann. Foran andre passering opp Muur van Geerardsbergen hadde Daniel gått solo, og ledet med over to og et halvt minutt tilbake til hovedfeltet med rundt fire mil til mål. I gruppa bak hadde NTG-laget plassert både Erik André Lier og Vegard Stokke, mens belgierne desperat forsøkte å samle det hele.

Han kom inn som reserve på det norske laget under Gent-Wevelgem forrige helg, og ble nummer seks etter strålende kjøring underveis.

I feltet hvor det blant annet satt italienske, danske, franske og mange belgiske ryttere, forsøkte de å koordinere jakten på nordmannen.

Dog var avstanden opp i overkant stor.

– Han hadde 1 minutt og 10 sekunder å gå på med fem kilometer igjen, så da regner jeg med at han vant med rundt minuttet. Han kjørte solo i mange mil i hvert fall, sier Ole Petter Vibekken til procycling.no.

Vibekken forteller at Årnes har jobbet veldig hardt på trening i vinter, og har følgende karakteristikker å gi om 17-åringen.

– Han er ikke en ren spurter, men har jo en veldig god avslutning. Daniel er ganske stor, men går mye bedre i bakker enn folk tror. Han hadde ingen problemer med bakkene i Gent-Wevelgem, og sånn sett passer jo også Flandern rundt ham bra. Jeg er spent på å se hva han kan få til under Paris-Roubaix neste helg, sier Vibekken.

Neste søndag venter juniorenes Paris-Roubaix, og slik Daniel Årnes presterer for tida, er han nødt til å være et navn de konkurrerende nasjonene noterer seg før start.

PS! I fjor var det også en 17-åring som vant Flandern Rundt. Nederlandske Maikel Zijlaard gikk solo og vant rittet.

Kommentarer til denne saken