Rittene står i kø for offroadsyklistene

TØFF UKE FOR OFFROADSYKLISTENE: Det er mer enn nok å velge mellom for offroadsyklistene i helga, og et av de tøffeste rittene blir garantert Mosjøen maraton på lørdag. Her er det Tom Eriksen fra MOCK foran Remi Knudsen fra Meløy ski og sykkelklubb som kjemper seg gjennom terrenget i fjor.

TØFF UKE FOR OFFROADSYKLISTENE: Det er mer enn nok å velge mellom for offroadsyklistene i helga, og et av de tøffeste rittene blir garantert Mosjøen maraton på lørdag. Her er det Tom Eriksen fra MOCK foran Remi Knudsen fra Meløy ski og sykkelklubb som kjemper seg gjennom terrenget i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Intet mindre enn fire ritt på fem dager venter for dem som virkelig vil tråkke til den kommende uka.

DEL

Mandag starter Mosjøen og omegn Cycleklubb (MOCK) treningene igjen etter sommerferien, og for dem som ønsker å komme i form før neste ritt er tiden knapp. Onsdag arrangeres det tredje rittet i Intersport terrengcup, mens helga 19.- og 20. august arrangerer klubben Mosjøen offroad med Mosjøen maraton på lørdag og Mosjøen rundbane på søndag.

– Vi har hatt ganske bra med deltakere på terrengcupen, og det er flere deltakere der enn året før. Vi håper jo syklistene har kommet set ut av feriemodus, og er klare til å sette seg på sykkelen igjen, sier Yngvar Hansen i MOCK.

– Går fort når det er ritt

Til helga kan alle sykkelinteresserte fra 6 år og oppover forsøke seg i Mosjøen offroad. Sykkelrittene har stort sett samlet syklister fra Helgeland, og Hansen tror også i år blir vanskelig å få flere utenfra til å delta.

– Det er en aktiv helg med flere sykkelritt i Trøndelag. I tillegg arrangeres Parkenfestivalen i Bodø, noe som gjør at det er liten interesse fra den regionen også, sier Hansen som ikke depper av den grunn.

– Det er i utgangspunktet et ritt for helgelendinger, og selv om vi gjerne skulle hatt besøk fra andre regioner, er det godt med påmeldinger lokalt.

Maratonløypene er på 10, 22 og 42 kilometer og vil hovedsakelig foregå i området rundt Mosåsen. I den anledning ber Hansen om forståelse fra turgåere i det som er et svært populær turmål.

– Når vi er ute og trener bruker vi å bremse farten i de områdene der vi vet det er mange som ferdes, men når det er ritt er det annerledes. Da handler det om å komme først til mål, og da går det fort gjennom hele løypa. Vi håper derfor de som er i området er litt ekstra påpasselige i helga, sier Hansen som ikke har hatt noen problemer med dette tidligere år.

Flyplassritt

For dem som ikke får nok av sykkelritt, er det også muligheter mellom terrengcupen og offroadhelga. Torsdag arrangeres det nemlig et eget sykkelritt i forbindelse med Mosjøen lufthavn Kjærstads 30-års jubileum.

– Dette rittet er et samarbeid med Kjærstad idrettslag, og rittet skal foregå på beredskapsveien rundt flyplassen. Etter sykkelløpet vil det være et terrengløp også, og vi håper selvsagt flest mulig stiller opp, sier Hansen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags