Løp for Norge i terreng-EM

I TETEN: Yngvar A. Hansen (hvit trøye) i tet fra start på 10 km. – Jeg var vel i teten i 200 meter, sier Yngvar.  FOTO: JOHAN MODIN

I TETEN: Yngvar A. Hansen (hvit trøye) i tet fra start på 10 km. – Jeg var vel i teten i 200 meter, sier Yngvar. FOTO: JOHAN MODIN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norge stilte for første gang lag i EM i terrengløp for fengselsansatte.

DEL

Yngvar Alexander Hansen fra Mosjøen, bedre kjent som sykkelrytter, var med på det norske laget som besto av fem menn og fem kvinner.

De ansatte i Kriminalomsorgen i Sverige, Nederland, Tyskland, Danmark og Irland møtes hvert år til EM i flere idretter.

– England og Wales skulle også delta, men flyselskapet de hadde bestilt billetter hos ble plutselig nedlagt, sier Yngvar som syns det var en artig opplevelse i Gruvberget 20 mil nord om Stockholm. Løypa var lagt i skogsterreng med noen kuperte deler. Kvinnene løp 5 km og mennene 10 km (to runder).

– Jeg merket fort at jeg har syklet veldig mye i år, og ikke løpt så mye som jeg burde. Likevel klarte jeg omtrent den tiden jeg hadde stipulert, og det holdt til 5. plass, sier han.

Yngvar kom i mål på 38.30 og ble beste norske deltaker. Det var svenskene som dominerte.

– De beste løp to minutter raskere enn meg og det var svensker på første- og tredjeplass. I tillegg var det en danske og ire foran meg, sier han.

Han håper det blir flere slike muligheter i framtida, og vil gjerne delta.

– På det norske laget var det flere sykkelfolk, men de har ikke sykkel på programmet i EM.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags