Oppladning til Birken rundt Tomtvatn

Tour de Tomtvatn i Levanger er et av Trøndelags største terrengritt. Mange bruker dette rittet på drøye fem mil som oppladning til Birken.

Tour de Tomtvatn i Levanger er et av Trøndelags største terrengritt. Mange bruker dette rittet på drøye fem mil som oppladning til Birken.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

MOC-rytterne deltok i Tour de Tomtvatnet som oppkjøring til Birken.

DEL

Svein Jonny Johansen var i fjor to minutter for sent ute til merket i Birken.

– Det høres kanskje litt merkelig ut at et merke betyr så mye. Men det er nettopp merkekravet som opptar de fleste syklistene som er med i Birkebeinerrittet, sier Johansen som debuterte i Birken-sammenheng for tre år siden.

Prestasjonen i helgas Tour de Tomtvatnet kan tyde på at Svein Jonny er sterkere i år.

Han plasserte seg bra i klasse 50-54 i Trøndelags største terrengrritt.

Geir Nikolaisen var den som var raskest av Mosjøen-syklistene. Men det var ikke så mye som skilte han og de andre fra den lokale sykkelklubben som var i aksjon på de nyasfalterte veiene i det flotte været.

Debuterte i klassiker

Geir Olav Laksforsmo og Espen Arnold Løvdahl debuterte i helga i det som har blitt et av Trøndelags største terrengritt. Det er start og mål ved Moan på Levanger.

– Det var primært for å prøve noe nytt at vi reiste sørover for å delta på Tour de Tomtvatnet. Vi konkluderte også med at det var passende lengde på rittet, sa Geir Olav etter at han hadde gjort unna de knappe fem milene på litt over halvannen time.

Flott folkeliv

– Jeg synes det var en opplevelse å være med. Det var en kupert og artig trase. Men det var nok folkelivet langs løypa som gjorde størst inntrykk på meg. Det var mange som hadde trukket ut for å heie på oss i det flotte været. Jeg hadde inntrykk av at det satt eller sto folk over alt. Etter min mening var det like god stemning her som i Birkebeinerrittet. På min ferd fra start til mål registrerte jeg at det var flere som hadde tatt med seg kaffekanner og hagebord, sa han.

41-åringen forteller til Helgelendingen at det er Birkebeinerrittet som er årets mål på sykkelfronten. Geir Olav har god tid på å komme i form til det arrangementet ettersom det først går i august.

– Jeg tar sikte på å få syklet litt mer fremover. Vasarittet som går i den samme traseen som Vasaloppet er et arrangement som frister. Vi får se til hva det blir til utover sommeren og høsten, sier han.

Resultater TdT 2016:
Geir Nikolaisen 1:36:30 (96. plass i elite)
Svein Johnny Johansen 1:40:38 (17. plass i 50-54)
Esben Arnold Løvdahl 1:41:15 (18. plass i 30-34)
Geir Olav Leksforsmo 1:45:40 (52. plass i 40-44)

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags