Mosjøen skytterlag har fått 100.000 kroner i «julegaver»

SKOTSMYRA 2015: Sist Mosjøen skytterlag arrangerte NNM var i 2015 (bildet), og i 2023 skal de igjen arrangere landsdelens største skyttersamling. Nå skal laget renovere skytterhuset på Skotsmyra. FOTO: PER VIKAN

SKOTSMYRA 2015: Sist Mosjøen skytterlag arrangerte NNM var i 2015 (bildet), og i 2023 skal de igjen arrangere landsdelens største skyttersamling. Nå skal laget renovere skytterhuset på Skotsmyra. FOTO: PER VIKAN

Av

I årene som kommer skal Mosjøen skytterlag igjen arrangere store mesterskap. Nå har de fått «julegaver» som legger et godt grunnlag.

DEL

– Vi skal arrangere norgescup i skyting 2021 i forbindelse med at Landsskytterstevnet blir arrangert i Bodø. Videre er NNM i bane og felt i 2023 lagt til Skotsmyra, og vi har startet planleggingen, sier Gudmund Røsdal som er ungdomsleder i skytterlaget i tillegg til at han er sponsoransvarlig.

100.000 kroner

Onsdag fikk skytterlaget 80.000 kroner fra Sparebankstiftelsen. I tillegg har de reforhandlet samarbeidsavtalen med Helgelandskraft for 2019, og de har fått støtte fra DFS fordi de har arrangert skyteskole for rekrutter, og fordi de har hatt et skyteopplegg med 9. klassinger og temadager.

– Til sammen blir dette julegaver på nærmere 100.000 kroner, og vi er strålende fornøyd, sier Røsdal.

– Gavestiftelsen har tradisjon for å være med på gode utbyggingsprosjekter på Helgeland som. Når det i tillegg legges inn en betydelig dugnads- og egenkapitalinnsats i prosjektet, da har også vi lyst til å bidra til å få prosjektet realisert. Mosjøen Skytterlag og Helgeland Sparebank har en lang historie sammen, og skytterlaget står for noe positivt blant allmennheten. De tar på seg store arrangement, noe som da bidrar til lokal aktivitet og større omsetning i byen, sier Svein Hansen i Helgeland Sparebank.

Det er mange oppgaver som står for døra, og anlegget på Skotsmyra trenger renovering.

– Restaurere huset

– Mosjøen skytterlag ser seg nødt til å restaurere den gamle delen av skytterhuset. Det skal blant annet skiftes vindu og bordkledning på deler av huset, og det trengs etterisolering og ny innredning. På anlegget er det elektroniske skiver, og der trengs det også vedlikehold og nødvendig oppgradering, sier Gudmund Røsdal.

Mosjøen skytterlag arrangerte NNM i 2015, og de har i mange år arrangert landsdelens største stevne. De har arrangert NNM i 1928, 1967, 1977, 1989, 1997, 2005, 2007 og 2015.

– Vi er klar for nye oppgaver, og vi er glad for at vi har støtte både lokalt og nasjonalt. For oss er det viktig med rekruttering, men vi prioriterer også arrangement. Det går hånd i hånd, sier han.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags