Vegard skal kjempe om vinterens første poeng

NORGESCUPEN: Vegard Steinbakken skal forsøke å ta poeng i norgescupen i helga.

NORGESCUPEN: Vegard Steinbakken skal forsøke å ta poeng i norgescupen i helga. Foto:

Av

Vegard Steinbakken mistet viktige norgescuppoeng da han var syk og måtte stå over vinterens aller første norgescuprenn i skiskyting. Nå er han friskmeldt og klar for å kjempe om vinterens aller første poeng.

DEL

- Jeg må innrømme at jeg er spent ettersom jeg ikke har hatt den samme gode følelsen som jeg hadde da jeg vant den midtnorske sesongåpningen på Oppdal rett før jul. Der gikk jeg et av mine bedre løp og vant med klar margin. Formen var veldig bra og sånn sett var det et ugunstig tidspunkt å bli syk på. Jeg hanglet hele jula og rak dessverre ikke å bli frisk til norgescuprennene i Ål i Hallingdal.

De tre siste ukene har jeg imidlertid trent bra, sier Vegard til Helgelendingen. 17-åringen føler at han er der han skal være fysisk etter avbrekket. Men er veldig usikker på skytterformen. Standplassdrillen var ikke på det nivået som han ønsker at den skal være da han konkurrerte i Trondheim for to uker siden.

Der var han i aksjon i Trondheim Skiskytterfestival. Det ble også mange bom da han forrige helg testet seg i et kretsrenn på Selbuskogen skisenter. Steinbakken manglet derfor den gode følelsen han reiste på vinterens første norgescup.

Det har fungert

- Jeg skal prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. Forhåpentligvis så lykkes jeg bedre enn jeg har gjort i de to rennene jeg har gått etter nyttår, For meg handler det om å få ned flest mulig blinker ettersom jeg er relativt trygg på den fysiske formen. Jeg synes det har fungert bra på trening i det siste. Jeg har hatt en del bra økter i NM-løypene i Grova hvor det er kjempefine forhold om dagen. Denne gangen blir det viktig å få det til på sprinten, sier Vegard.

Han er tydelig på at en dårlig sprint også kan ødelegge muligheten for å gjøre det bra på søndag. For denne gangen er det jaktstart på dag to. Det innebærer at det er lørdagens resultater som danner grunnlaget for startrekkefølgen. Hattfjelldalingen som har bevist at han er en av landets aller beste 2001-modeller i skiskyting når alt klaffer, synes det er vanskelig å sette seg plasseringsmål så lenge ikke han ikke har brynt seg på junioreliten før i vinter.

Har tatt nye steg

- Forhåpentligvis så klarer jeg å få med meg norgescuppoeng begge dagene. For å klare det må jeg skyte såpass bra at jeg ikke legger igjen for mye energi i strafferunden. Det er en forutsetning, sier Vegard som må inn blant de 30 beste for å få norgescuppoeng. Det bør så absolutt være innen rekkevidde såfremt han oppnår en brukbar treffprosent. Det handler om å få tatt ut potensialet.

Vegard Steinbakken føler at han er sterkere og har kommet lengre i sesongforberedelsene nå enn han hadde gjort på samme tidspunkt i fjor. På grunn av sykdomsavbrekket blir det en forholdsvis kort sesong. Det er nemlig bare to måneder igjen til den er over.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags