Gå til sidens hovedinnhold

Marit Bjørgen vil ha vefsning som landslagstrener

Artikkelen er over 3 år gammel

Norges langrennsdronning Marit Bjørgen lanserer Guro Strøm Solli fra Vefsn som ny assistenttrener for kvinnelandslaget på ski. Det melder Dagbladet i dag.

Bjørgen har selv vært nevnt i trenerkabalen skiforbundet nå legger, men har takket nei til å være med i troppen nå. Hun mener det er for tett opp til hennes egen aktive karriere, men utelukker likevel ikke å komme inn på trenersiden seinere.

Les også

Guro fra Drevja tar doktorgrad på Bjørgen

 

Guro Strøm Solli, som tidligere var i verdenstoppen i sprintlangrenn, men er nå godt i gang med en doktorgrad i utholdenhetstrening og har dermed den gylne kombinasjonen av erfaring på toppnivå og god faglig base og kompetanse.

– Om det er noen kvinnelige trenere som er kvalifisert, bør de virkelig vurderes. Guro Strøm Solli bør absolutt være aktuell, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Les også

Norges Skiforbund har plukket ut morgendagens skiledere – skal satse på Anette og Guro

 

Selv om Strøm Solli selv syns det kan være i tidligste laget å bli trenerkandidat for kvinnelandslaget i en alder av 34 år, men sier:

– Det er en kjempekompliment fra Marit, men jeg har ikke hørt noe fra Skiforbundet nå. For øyeblikket er jeg opptatt med å ferdigstille en doktorgrad i utholdenstrening. Men i framtida er en rolle som landslagstrener absolutt veldig spennende. Jeg mener jeg har en god faglig base, sier Guro Strøm Solli til Dagbladet.

Les også

Flere internasjonale vinnere i dameklassen opp igjennom Bysprint-historien

 

Kommentarer til denne saken