Marit Bjørgen vil ha vefsning som landslagstrener

Guro Strøm Solli.

Guro Strøm Solli.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Norges langrennsdronning Marit Bjørgen lanserer Guro Strøm Solli fra Vefsn som ny assistenttrener for kvinnelandslaget på ski. Det melder Dagbladet i dag.

Bjørgen har selv vært nevnt i trenerkabalen skiforbundet nå legger, men har takket nei til å være med i troppen nå. Hun mener det er for tett opp til hennes egen aktive karriere, men utelukker likevel ikke å komme inn på trenersiden seinere.

Guro Strøm Solli, som tidligere var i verdenstoppen i sprintlangrenn, men er nå godt i gang med en doktorgrad i utholdenhetstrening og har dermed den gylne kombinasjonen av erfaring på toppnivå og god faglig base og kompetanse.

– Om det er noen kvinnelige trenere som er kvalifisert, bør de virkelig vurderes. Guro Strøm Solli bør absolutt være aktuell, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Selv om Strøm Solli selv syns det kan være i tidligste laget å bli trenerkandidat for kvinnelandslaget i en alder av 34 år, men sier:

– Det er en kjempekompliment fra Marit, men jeg har ikke hørt noe fra Skiforbundet nå. For øyeblikket er jeg opptatt med å ferdigstille en doktorgrad i utholdenstrening. Men i framtida er en rolle som landslagstrener absolutt veldig spennende. Jeg mener jeg har en god faglig base, sier Guro Strøm Solli til Dagbladet.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags