Gå til sidens hovedinnhold

– Tida er inne for å finne plass til en landslagssamling på Helgeland

Artikkelen er over 4 år gammel

Ivar Hauan er sportssjef for kombinert i Norges Skiforbund. Mandag skrev han under en toårig avtale med Helgeland Kraft, og det betyr at kraftselskapet fortsetter videre etter fem år som sponsor for kombinertlandslaget.

– Vi er veldig fornøyd at vi har sponsorat som er langsiktige, og vi har så gode erfaringer med Helgeland Kraft at vi ønsker å fortsette, sier Stuan som forteller at 1881, Block Watne og Auto Plan er de andre store sponsorene og at de jobber med et par til.

– Et av våre mål med samarbeidet var å bli bedre kjent og selge strøm til kunder utenfor Helgeland. Etter fem år kan vi si at dette har vi lyktes med. Noen lurer på om vi bruker masse penger på kombinert og forsømmer lokale aktiviteter. Vårt engasjement på Helgeland er like stort som før, og det fortsetter vi med, sier markedssjef Arild Markussen i Helgeland Kraft.

– Samarbeidet er selvsagt betalt markedsføring, og jeg kan si at vi har fått mer igjen enn vi har lagt inn, sier Lars Andreas Østvik, sjef for bedriftssalg.

Ivar Stuan har lang fartstid som trener og leder, og han vil gjerne at landslagsløperne kommer til Helgeland.

– Vi har hatt løpere på Bysprinten de siste årene, og jeg tror vi kan gjøre mer ut av Bysprint-uka. I tillegg vil jeg at laget skal ha samling på Helgeland. Helgeland Kraft har avdelinger i Mo, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund og vi bør få til noe sammen med alle avdelingene. Dette er bare tanker foreløpig, men de konkretiseres etter hvert. Med to nye samarbeidsår skal vi få til mye. Et sponsorat er ikke bare penger i kassen for oss. Vi må selvsagt gi noe tilbake, sier han.

– Tida er inne for å finne plass til en landslagssamling på Helgeland.

Kombinertlandslaget hadde en dårlig sportslig sesong i vinter. Neste år er det OL.

– Laget blir bedre neste år. De er godt i gang, og når det nærmer seg OL-sesong vet vi at norske utøvere leverer. Kombinert har skaffet mange medaljer, og vi skal fortsette med det. Dessuten er vi opptatt av at Helgeland også skal komme med sportslig. Jeg vet at det er mange unge gode kombinertutøvere her, og jeg nevner bare at det er kombinert for kvinner for første gang i VM 2021, sier sportssjefen.

Kommentarer til denne saken