Gå til sidens hovedinnhold

Klarte ikke å stoppe Lars Oskar i skoleturnering: - Det er litt flaut

Artikkelen er over 2 år gammel

De prøvde så godt de kunne, men røk ut en etter en.

Fredag møtte åtte elever på Kippermoen ungdomsskole Lars Oskar Hauge (19) i sjakk. De fikk 10 minutter, mens Lars Oskar fikk den samme tiden fordelt på alle.

– Det er litt flaut, men jeg hadde angret meg hvis jeg ikke hadde stilt opp, sier Maja Jensen Aanes.

Hun røk ut etter noen trekk mot en av landets beste sjakkspillere.

– Jeg tror det ble fem trekk, sier Maja etter at hun har forlatt bordet.

– Kunne brukt kortere tid

Lars Oskar er vant til å spille simultan, det vil si å spille mot flere samtidig.

– I dag kunne jeg nok hatt litt mindre tid til rådighet, og likevel klart meg. Jeg har vært med på flere slike opplegg med unge spillere, og jeg syns det er gøy, sier han og legger til at han fikk god motstand fra Sondre Pedersen og Tobias Gotaas Hansen.

– Sondre spilte bra, men tabbet seg litt ut på slutten. Tobias holdt veldig godt og gjorde et godt parti, sier Lars Oskar som er på besøk hos Mosjøen sjakklubb.

Han ble nummer fire i NM og er en av landets beste sjakkspillere, men akkurat nå satser han ikke så hardt.

– Jeg studerer for tiden, og er ikke så aktiv. For to år siden satset jeg hardt, og jeg fikk den internasjonale tittelen jeg ønsket meg. Men jeg spiller noen turneringer, og har vært med på landslagssamlinger for dem som er litt yngre enn meg, sier han.

Den internasjonale tittelen IM oppnåes etter gode resultater i internasjonale turneringer pluss at man må ha en viss rating.

Simultan på Gilles Cafe

– Vi skal bruke han fredag kveld, og det er åpent for alle sjakkinteresserte på Mosjøen videregående i sentrum. Lørdag formiddag er han på plass igjen på skolen, og på kvelden blir det en ny simutanoppvisning, sier leder i klubben Torger Nilsen.

Lørdag kveld blir det sjakk på Gilles Cafe fra klokka seks og utover. Da skal Lars Oskar spile mot seks-sju fra klubben.

– Vi får sette opp noen dyktige motstandere, og se om vi kan ta han i et parti eller at han «går tom» for tid, sier Nilsen og legger til at den som klarer å slå Lars Oskar får 15.000 kroner i premie.

Torger Nilsen er glad for at Kippermoen ungdomsskole la til rette for et fint arrangement i langfriminuttet.

– Jeg takker for at vi fikk komme, og det var mange som fulgte kampene. Det er sjakkinteresse her, folk som kan sjakk og de har alltid sjakk på programmet i Kveko, sier han.

Lars Oskar har familie i Mosjøen, men det er en stund siden han sist var på besøk.

– Jeg var her da søskenbarnet mitt Håvard Hauge ble konfirmert, men har ikke vært her siden, sier han.

Kommentarer til denne saken