Det var i sommer at behovet for et fotballag for barn og unge med en psykisk utviklingshemming kom opp som tema.

Da var Sandnessjøen idrettslag positive til innspillet, men kunne ikke love noe lag. Mange brikker måtte falle på plass, og en av dem var trenere.

– Laget organiseres som en del av SIL fotball og skal spille i samme drakt som alle lag i klubben. Sammen med SIL Fotballs sportssjef Stian Theting har vi hatt mange møter med initiativtakere og representanter fra Alstahaug kommune. Rekruttering av trenere og støtteapparat, tilrettelegging av treningstider og finansiering av laget er viktige faktorer som vi har jobbet med i denne perioden, forteller daglig leder i SIL, William Fournaros.

Dream team

Prosjektet blir nå kalt «The Dream team».

- Trenerne blir gamle kjente fra SIL’s A lag Bjørn Tore Christiansen og Asbjørn Edvardsen. Og så vil det være minst tre støttekontakter med på hver trening. Dette er i tråd med at vi fortsetter jobben med å gjøre SIL til en klubb for alle. Inkludering er en av våre kjerneverdier.

SILs kontorer flytter i disse dager til klubbhuset på Stamnes

– Vi ønsker at dette blir et levende klubbhus, og at mange av de gamle SIL-medlemmene skal komme tilbake til miljøet, og med å etablere dette laget så skaper vi et gladprosjekt som vil løfte SIL sitt omdømme ytterligere, og vil føre til at flere kommer innom klubbhuset, sier Fournaros som legger til at de skal hente erfaringer fra dem som har gjort dette i mange år.

Kick off

I januar skal trenerne på besøk til Halsøy for å få et innblikk i hvordan de driver sitt «Dream Team» i Mosjøen.

– Vi ønsker å se hvordan de driver sitt lag for psykisk utviklingshemmede. Så satser vi på å ha et kick- off med utøverne der vi signerer en «kontrakt» med hver enkelt. Og så ser vi fram til den første hjemmekampen mot Halsøy, med hornmusikk og det hele, sier daglig leder i SIL, William Fournaros.