Trangt om plassen i Stamneshallen

MØTE: Forrige uke var daglig leder Svein Olav Øie i Region Nord på besøk i Sandnessjøen. Der var det møte om den fortvilte hallsituasjonen til SIL Håndball. Her er han sammen med rådmann Børge Toft og ordfører Bård Anders Langø. Soneleder Bård Svendsen til venstre.  FOTO: REGION MIDT-NORGE

MØTE: Forrige uke var daglig leder Svein Olav Øie i Region Nord på besøk i Sandnessjøen. Der var det møte om den fortvilte hallsituasjonen til SIL Håndball. Her er han sammen med rådmann Børge Toft og ordfører Bård Anders Langø. Soneleder Bård Svendsen til venstre. FOTO: REGION MIDT-NORGE

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Med 320 spillere, 26 lag, 30 trenere og et 20-talls dommere er Sandnessjøen den byen på Helgeland med størst håndballaktivitet. Hallsituasjonen er prekær.

SIL sliter kolossalt med å få treningstid i hall.

– Vi blir en stadig større taper i kampen om treningstid i Stamneshallen, kommunens eneste vanlige håndballhall, sa Karin Tønder Knutsen, styremedlem i håndball ungdom under hallmøtet i Sandnessjøen.

Møtet var en del av Region Nord sin kommunebesøk-runde i forbindelse med den nasjonale anleggskartleggingen.

– Løsningen er enkel, vi må ha én flate til. Men at kommunen skal gå i spissen for å få dette til, det ser jeg på som umulig i den økonomiske situasjonen kommunen er i. Da er det eneste mulige at idretten og samarbeidspartnere kommer opp med et prosjekt. Håndballen har en gruppe som er i gang med å finne den løsningen som kommunen «ikke kan si nei til». Spenningen blir å se hvor fort et slikt prosjekt kan bli lagt på kommunebordet, sa rådmann Børge Toft.

Status for håndballagene til SIL er denne:

I tillegg til Stamneshallen får håndball noe treningstid i Helgelandshallen. Men tiden håndball får i denne hallen er uforutsigbar, og kompensasjon for bortfall blir nesten ikke gitt. Det er ikke alternative treningssteder.

– Et akseptabelt treningstilbud i hall tilsier i gjennomsnitt to timer per uke per lag. Selv med "full" tilgang til Helgelandshallen når håndballen i Alstahaug ikke lenger enn 1,4 time. Og når kunstgresshallen, med mobilt håndballdekke, "stenger døren" for håndball, da blir måltallet 0,7 time. Det er kritisk for håndballaktiviteten – både sportslig og for muligheten til å rekruttere ytterligere flere til idretten, skriver håndballregionen på sin nettside.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags