Gå til sidens hovedinnhold

Snart Reinfjellmarsjen: - Det blir ekstra delarrangement i år

Artikkelen er over 3 år gammel

Høstens vakreste eventyr er Reinfjellmarsjen søndag, og i år kan man velge flere distanser. Elevene på idrettslinja skal løpe 10 km.

Karle Øvereng i Mosjøen IL Ski vil gjerne ha både trimmere og aktive løpere i Reinfjellmarsjen. I fjor var det totalt 230.

– Det blir ganske likt fjoråret, men vi har en ekstra distanse og et ekstra delarrangement i år, sier han.

Fremdeles turmarsj

Han minner om at turmarsjen for trimmere fortsatt kalles Reinfjellmarsjen. I tillegg er HSB Trial for aktive med halvmaraton og 10 km.

– Nytt av året er at trimmere kan starte på 1. matstasjon på Reinfjellgården. I år blir det altså et alternativ på 16 km. Mange synes 21 kilometer ble for langt, samtidig med at 10 kilometer blir litt for kort. Starter man på Reinfjellgården får man også med traseen på selve Reinfjellet. Utrolig fin tur og utsikt når man runder opp på Middagsfjellet. Trimmerne kan altså velge mellom å gå 21, 16 eller 10 kilometer, sier Øvereng.

Kippermoen (Køta ved Finnbrauten) er arena for arrangementet, og det er satt opp busser til startstedene.

– For oss er det et treningsmål å delta i Reinfjellmarsjen, og de fleste vil løpe 10 km. Likevel er det fire som skal teste seg på 21 km. I fjor stilte vi med over 30 elever til sammen, og det blir noen færre i år. Det er en del kollisjoner med andre arrangement, men over 15 blir vi nok, sier Heidi Jenssen, lærer på idrettslinja ved Mosjøen videregående.

Løpsleder Karle Øvereng er glad for at Reinfjellmarsjen har mange samarbeidspartnere.

– For 10. året på rad serverer Alcoa lapskaus til alle som vil ha når de passerer Mosåsen. Tor Paulsen i Halsøy Tigers har tatt et flott initiativ og laget en åpen klasse. Den er for dem med ulike funksjonshemminger, og eventuelt andre som ikke klarer eller ønsker å gå 10 km. Åpen klasse betaler ikke startkontigent, og Tor tar med seg deltakerne på en flott runde i Mosjøen, sier Øvereng.

PS! Reinfjellmarsjen har i alle år operert med «værgaranti», og den stammer fra de som startet marsjen tidlig på 70-tallet. Første helga i september er statistisk en av de tørreste i året. Yr melder 17 grader og oppholdsvær søndag, så det ser ut til å slå til igjen.

Kommentarer til denne saken