Gå til sidens hovedinnhold

Tar i bruk Reinfjellet igjen: – Det er bra med variasjon

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er bra med variasjon, og nå har vi bestemt oss for å ta i bruk Reinfjellet igjen, sier Bjørn Rønning.

Mosjøen IL Ski arrangerer den tradisjonsrike Reinfjellmarsjen, som fra starten i 1976 gikk fra fra Herringen over Reinfjellet, forbi Langvatnet og nedover Mosåsen til Kippermoen. Da var løypa over 30 km.

Helt fram til 2000 ble denne traseen benyttet, men etterpå har det vært mange kortere varianter.

– Vi tar ikke tilbake den opprinnelige traseen, men vi flytter starten fra Langvatn gård til Sjåmoen og får en halvmaraton på 21 km. Løypa går opp på Kjønnåsen og Reinfjellet i kupert terreng på fjell, sti og noe vei. Høyeste punkt er ved Middagstjønna. De siste 10 km er felles med 10 km fra Langvatn gård, sier Rønning.

Fremdeles en marsj

Han forteller at arrangøren vil skille mellom turmarsj og konkurranse, og at de har innført HSB-trail som et begrep.

– HSB-trail er konkurranseklassene på halvmaraton og 10 km, mens Reinfjellmarsjen er en turmarsj på 21 km eller 10 km. I tillegg har vi Barnas Reinfjellmarsj som er 10 km med «poster», sier han.

10 km, som går som før fra Langvatn gård, ligger i lett og flott turterreng på sti og grus med flott utsikt på toppen. Løypa går via Mostjønna med matstasjon etter 6 km, forteller Rønning som håper den nye løypa blir tatt godt imot.

– Vi får en litt større utfordring med logsitikk når vi skal frakte deltakerne til to startpunkt, men det tror jeg går veldig bra. Målet vårt er å lage en fast halvmaraton i terreng, og den skal innom Reinfjellet slik navnet tilsier.

Helst over 250

Bjørn Rønning blir veldig fornøyd hvis deltakerantallet passerer 250 slik det var i fjor. For noen år siden var det rundt 300 som deltok.

I fjor var Heidi Hestmark, Namdal løpeklubb raskest blant kvinnene på 17 km med 1:19:13, mens Aleksander Slydahl, MIL Ski løp på 1:13:53.

I den opprinnelige traseen var det Kari Holmen som regjerte i mange år, og hun løp som best på 2.22.44 (1992).

Torstein Dagsvik har vunnet mange ganger, og hans beste tid var 1.52.07 i 1998.

PS! Målområde og sekretariat for begge distanser er på Kippermoen.

Kommentarer til denne saken