Fornøyd med starten på Ollmolekene: – En flott skisøndag

START: Søndag startet Ollmolekene og det var 100 unger som trosset været og var med på første runde i årets utgave.  FOTO: PRIVAT

START: Søndag startet Ollmolekene og det var 100 unger som trosset været og var med på første runde i årets utgave. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ollmolekene er et arrangement Halsøy IL Ski kan være stolt av. Helt siden 1980-tallet har ungene hatt en uhøytidelig skikonkurranse.

DEL

I mange år ble Ollmolekene arrangert i forbindelse med Skisportens Dag.

Det har etter hvert blitt en tradisjon at det arrangeres mange runder, alt etter om snøforholdene gjør det mulig på Ollmoen.

Det har vært 140-150 deltakere i hvert av rennene, og det har til og med vært opp mot 200.

Kjempefornøyd

– Vi er kjempefornøyd med at 100 var med på årets start, sier Tone-Berit Lintho som sitter i komiteen sammen med Else Anita Seljeseth og Hege Almås og var rennleder på første arrangement.

Hun forteller at det sju foreldre som trengs på hvert arrangement, og det er flere jobber som skal dekkes.

– De er flinke til å stille opp, og vi trenger både folk til kafeen, parkeringen, speakertjenesten og påmeldingen. I tillegg har vi selvsagt dugnadsgjengen som ordner løypene og stadion.

Ferdig før uværet

Søndag var det ruskete vær, men arrangøren var heldig som slapp unna uværet på ettermiddagen.

– Dugnadsgjengen var på plass tidlig om morgenen og kjørte opp løyper og ryddet parkeringsplassen. Vi rakk akkurat å bli ferdig med hele rennet før det braket løs, sier hun.

– Og det var også slik at Ollmoen hadde bedre vær enn for eksempel Kulstadlia på formiddagen. Selv om det snødde og blåste litt så bryr ikke ungene seg om det.

Måtte avlyse i fjor

Årets vinter er bedre enn på lenge, og det merket også arrangørene av Ollmolekene.

– I fjor måtte vi avlyse tre av seks renn, og det var bare 90 unger med på det beste enkeltrennet. Med den starten vi har hatt i år kan vi kanskje komme tilbake til glansdagene med 150-180 unger, sier Lintho.

– Jeg var med for første gang i fjor, og jeg syns dette er et sosialt og godt arrangement. Vi har vafler, kaffe og pølser og foreldre og besteforeldre kan også kose seg på stadion.

Rekruttering

– Jeg tror Ollmolekene er god rekruttering til vanlige skirenn. Det er uhøytidelig, men samtidig litt stas med startnummer på brystet. Mange av dem som gikk søndag kommer nok til å stille opp i lysløypekarusell og kretsrenn etter hvert, sier Lintho som oppsummerer på denne måten.

– Det vrimlet av flinke unger med godt humør og med blide, støttende foreldre som heiet på. Det ble alt i alt en finfin skisøndag på Ollmoen, sier Lintho som minner om at det er mange barneskirenn igjen i Ollmolekene.

Dette er terminlista for Ollmolekene 2018:
Søndag 14. januar kl. 12.00
Onsdag 24. januar kl. 18.00
Søndag 4. februar kl. 12.00
Onsdag 14. februar kl. 18.00
Onsdag 28. februar kl. 18.00

– Skirennene er for målgruppen 0-12 år, men vi håper at de voksne også tar med seg ski og tar en tur i løypene. På avslutningsrennet blir det premieutdeling for alle som har gjennomført tre renn eller mer, sier Tone-Berit Lintho.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags