Kjell Vidar kan vinne hederspris: "Har gjort seg bemerket over hele landet"

HAR LØFTET FRIIDRETTEN: Her er utøverne fra Hattfjelldal friidrett på trening i Mosjøen på Kippermoen, men de legger ned mest trening i Hattfjelldal. Likevel har Kjell Vidar Norheim fått fra utøvere i norgestoppen. Her er han sammen med Guro M.B. Dahl, Sigrid F. Kapskarmo, Mathilde Krutnes, Gabriel Norheim, Magnus Hanem og Sigurd Mjølkarlid.

HAR LØFTET FRIIDRETTEN: Her er utøverne fra Hattfjelldal friidrett på trening i Mosjøen på Kippermoen, men de legger ned mest trening i Hattfjelldal. Likevel har Kjell Vidar Norheim fått fra utøvere i norgestoppen. Her er han sammen med Guro M.B. Dahl, Sigrid F. Kapskarmo, Mathilde Krutnes, Gabriel Norheim, Magnus Hanem og Sigurd Mjølkarlid.

Av

Lørdag 2. november skal Nordland Idrettskrets feire 100-årsjubileet. Da skal århundrets idrettsutøver kåres, og ildsjelene får sin hederspris.

DEL

Kjell Vidar Norheim, Hattfjelldal friidrett, er en av kandidatene til hedersprisen som skal tildeles en ildsjel i idrettskretsen.

Avgi din stemme her.

Det er sju regioner, og Kjell Vidar er foreslått fra region Helgeland midtre.

– Forslagene har kommet fra idrettslag og privatpersoner, og det er idrettsrådene som har plukket ut kandidatene, sier Kristin Setså, organisasjonssjef i idrettskretsen.

Jubileumsgallaen foregår i Bodø neste helg, og der skal også Århundrets idrettsutøver på dame- og herresiden kåres, i tillegg til Nykommer'n på gutte- og jentesiden.

– Jeg håper mange vil stemme på ildsjelene. Det er folket som avgjør hvem som får denne prisen. De andre prisene bestemmes av en jury, sier hun.

Avgi din stemme her.

Avstemninga ligger ute i Brønnøysunds Avis, Rana Blad, Avisa Nordland og Fremover i tillegg til i Helgelendingen.

Her er begrunnelsen på Kjell Vidar Norheim:

«Hattfjelldal er ei lita bygd. Dominerende idrett har over mange år vært ski og skiskyting. Kjell Vidar Norheim har siden 2011 bygd opp et stort og allsidig friidrettsmiljø for aldersgruppa 11-20 år som har gjort seg bemerket i hele landet.

Med sine fantastiske evner til å se hver enkelt ungdom, er han spesielt opptatt av å skape et godt miljø. Han har også etablert egen jentegruppe. Hans kjærlighet for friidrett kommer til uttrykk i det han sier og gjør. Han er en meget god formidler og foredragsholder.

Han søker hele tiden etter ny kunnskap som kan være med å utvikle den enkelte ungdom i gruppa. Med svært begrensede treningsfasiliteter har han skapt et friidrettsmiljø med utøvere som er blant de beste i landet.»

Dette er de andre kandidatene til ildsjelprisen:

OFOTEN:
Ronald Berg. Narvik CK og Ankenes skiklubb
Han legger ned utallige timer på fritiden for den lokale sykkelklubben, og ikke minst i skiklubben. Utrolig mange har gått i oppkjørte løyper som Ronald Berg har laget med tråkkemaskinen, år ut og år inn. Han gir også råd om reparasjon og vedlikehold av sykler så vel som valg, preparering og smøring av ski.

LOFOTEN:
John Magnus Gjelle. Svolvær IL og Knausen FK
Fotballtrener og dugnadskonge i Svolvær siden slutten på 1960-tallet. I tillegg må det nevnes at John Magnus Gjelle har vært trofast fotballdommer uansett tid, sted og vær, og rekruttert utallige ungdommer til dommergjerningen, i en årrekke.

VESTERÅLEN:
Vigdis Leinan Olsen. Grytting idrettslag
Hun står på for et lite idrettslag, og er hoveddrivkraften bak tilrettelegging for at klubben har et idrettslokale, men også for at klubben fremdeles har en barnehage i bygda. Vigdis er motoren for at dugnadsjobb blir trivelig.

SALTEN:
Jan Myhre, Bodø Bokseklubb
Jan Myhre har i over tre tiår vært ildsjel og primus motor i Bodø Bokseklubb. Jan var med da klubben ble startet i 1986, og han er fortsatt trener for klubbens A-parti flere ganger i uka den dag i dag. Han har gitt mange som har trengt det et miljø og en tilhørighet i byen. Dette er en holdning han har videreført til andre trenere og medlemmer, og Bodø bokseklubb er en klubb hvor folk stiller opp, heier på hverandre og hjelper til. Han har også svært gode sportslige resultater å vise til, og Bodø bokseklubb har siden starten i 1986 hatt 23 norgesmestre på ungdom, junior og seniornivå.

INDRE HELGELAND:
Ole Morten Wie, Mo Orienteringsklubb
Han var med og starta opp igjen orienteringsaktiviteten på 90-tallet, og har helt klart vært en viktig motor i klubbarbeidet. Han er en enorm ressurs både når det gjelder kompetanse, arbeidsevne og entusiasme. Han ser ut til å bruke bortimot all disponibel tid til lidenskapelig arbeid med alt innenfor orienteringssporten.

SØR-HELGELAND:
Simen Garaas, Sømna IL
Siden Simen Garaas flyttet heim til Sømna, har han vært trener for både guttelag og seniorlag i fotball, i tillegg til å være leder i fotballgruppa. Han har også hele tiden trent flere lag i håndball, denne sesongen både J14, G14, G16 og herrelag.
Det er svært viktig for han at alle skal tas vare på, han sørger for at det er plass på laget for alle, uansett hvor gode de er eller ikke. Det sosiale ansvaret idretten har i ungdomsgruppa er svært viktig for han. Hvor mange mil har kjørt til og fra kamper på Helgeland og i Trøndelag er det ingen som aner, heller ikke hvor mange timer i året som går til idrettene.

Avgi din stemme her.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags