Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir etappene i Arctic Race of Norway 2019

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag ble etappene for neste års Arctic Race of Norway, presentert. Det skal gjennomføres i Lofoten, Vesterålen og Ofoten.

Arctic Race of Norway

(Fremover): Sykkelsirkuset Actic Race of Norway gjør comeback i Lofoten og Narvik i 2019, med start i Lofoten og avlslutningen i Narvik. Rittet arrangeres mellom 15. til 18. august neste år.

Her er etappene:

Etappe 1: Å i Lofoten - Leknes

Første etappe starter i Å i Lofoten til Leknes. Deretter sykles det en 30 kilometer lang runde forbi Leknes og tilbake gjennom Borg. Der venter en ny sløyfe på 15 kilometer før det hele avsluttes i sentrum av Leknes. Det betyr at sentrum av Leknes vil bli passert tre ganger på den første etappen.

Etappe 2: Henningsvær - Svolvær

Den andre etappen starter i Henningsvær og videre vestover til en runde rundt Gimsøya. Deretter går turen tilbake inn gjennom sentrum av Svolvær - og så videre til Fiskebøl. Der snur rittet igjen og tilbake til sentrum av Svolvær der avslutningen for den andre etappen vil finne sted.

Etappe 3: Sortland - Hadsel

I den tredje etappen forflytter sykkelrittet seg til Vesterålen, nærmere bestemt Sortland. Rittet går ut mot Myre og inn mot Sortland igjen etterfulgt av en runde gjennom sentrum. Deretter går ferden videre ut mot Stokmarknes, på vestsiden og videre til Melbo og gjennom sentrum. Etappen er planlagt å avsluttes på Storheia i Hadsel kommune.

Etappe 4: Lødingen - Narvik

Den fjerde og siste etappen i neste års ritt går fra Lødingen til Narvik. Ruten er fra Lødingen, over Tjeldsundbrua, via Grovfjord og Bjerkvik, over Hålogalandsbrua og tre runder, slik det ble syklet under finalen i 2015 i sentrum av Narvik og i Fagernesfjellet, før målgang i sentrum av Narvik.

Les også: Sjefen for Arctic Race: Derfor valgte vi Narvik 

Bildeserie

Dette er etappene

 

Kommentarer til denne saken