Over 25 år siden siste mesterskap: – NNM kan åpne dører

INFORMASJON: Karle Øvereng orienterte om vinterens store mesterskap under næringslivslunsjen til  Mosjøen næringsforening på Gilles. FOTO: PER VIKAN

INFORMASJON: Karle Øvereng orienterte om vinterens store mesterskap under næringslivslunsjen til Mosjøen næringsforening på Gilles. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Medlemmene i Mosjøen næringsforening fikk oppdatering på forberedelsene til vinterens NNM, og det som kan skje videre på Sjåmoen.

Leder i Mosjøen IL Ski Karle Øvereng, holdt foredrag under julelunsjen til Mosjøen næringsforening onsdag.

– Det skjer mye på Sjåmoen for tiden, og det er like før de nye løypene er ferdige. Da har vi FIS-godkjente løyper og kan i realiteten arrangere hva som helst, sa Øvereng og antydet at NM kan være neste store mål for klubben og Mosjøen.

– Postiv stemning

– Det er en veldig positiv stemning i byen, og det bygges anlegg for friluftsliv og idrett. Alt det som har skjedd med utbygging av trapp og via ferrata i Øyfjellet det siste året er positivt, og nå følger vi opp sammen med Mosjøen slalåmklubb. Den nye heisen i slalåmbakken og de nye løypene på Sjåmoen er en stor investering, og en enorm dugnad. Hvis noen hadde stått her og sagt at det blir utbygging i Kjemsåsen for sju millioner, og på Sjåmoen for ti millioner kroner, så ville de kanskje ikke bli trodd, sa han og ga etterpå et innblikk i vinterens mesterskap.

– Godt tak på utøverne

– Nordnorsk mesterskap i langrenn, hopp og kombinert har en spesiell stilling hos utøverne i landsdelen. Derfor tro vi at det kommer 600 deltakere til NNM fredag 16. til søndag 18. mars. Med trenere, ledere og foreldre blir det nok godt over 1.200 som kommer til Mosjøen. Da har vi som mål å involvere hele byen, og vi planlegger blant annet storstilt premieutdeling og show på torget lørdag kveld.

Leder i Mosjøen næringsforening, Bjørn Larsen, fikk prøve lua som er laget til NNM.

– Det er en god jobb som gjøres av MIL Ski, og det er bra at de endelig har klart å få et mesterskap til byen. Det siste var vel rundt 1990-tallet. Aktivitet skaper aktivitet, og det er bra at de tenker helhetlig. Våre medlemmer kommer helt sikkert til å bidra, sa han.

– Neste steg kan være NM del 2, som alltid arangeres sent på vinteren. For å få arrangementet er det viktig å ha et snøsikkert anlegg, og at vi har løyper som holder mål, sier Karle Øvereng.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags