Kick off for NNM 2018: – Vi har kontroll to måneder før det braker løs

KICK OFF: Rennleder Kjell Arne Bekkevold (foran t.h.) og rennleder for NNM 1992, Ulf Bastholm, rett over bordet. Mosjøen IL Ski er godt forberedt på årets store begivenhet  som skal skje midt i mars. Foto: PER VIKAN

KICK OFF: Rennleder Kjell Arne Bekkevold (foran t.h.) og rennleder for NNM 1992, Ulf Bastholm, rett over bordet. Mosjøen IL Ski er godt forberedt på årets store begivenhet som skal skje midt i mars. Foto: PER VIKAN

Av

Stor stemning på klubbhuset til MIL da planene for NNM ble lagt fram.

DEL

– Alle gruppene har kommet godt i gang med arbeidet, og nå har vi to måneder på å finpusse «formen» til nordnnorsken, sier Karle Øvereng som er leder for arrangementet på Sjåmoen 16.-18. mars.

Rennleder Kjell Arne Bekkevold fra Grane IL er en meget erfaren arrangør, og han tror det blir kjempedeltakelse i mesterskapet.

– Det pleier å være mellom 500 og 600 deltakere, og vi vi kommer helt sikkert til å få nærmere 600. Trønderne er interessert i det åpne nordnorske mesterskapet og det kommer også svensker. Rent teknisk tror jeg vi har god kontroll fordi jeg har med meg de mest erfarne arrangørene, sier Bekkevold som har vært rennleder for Bysprinten de siste årene, og han var også rennleder for KM som Grane arrangerte i 2011.

Karle Øvereng lot lederne for underkomiteene presentere stoda.

– Noe helt nytt er premieseremonien på torget. Det blir bra, og jeg håper mange vil se showet og hylle vinnerne, sier Fred Endresen som har tatt oppgaven med å lage en seremoni som skal overgå tidligere år.

– Ofte er det premieutdeling i en idrettshall, men vi tar sjansen på å lage show utendørs. Jeg skal ikke røpe for mye om innholdet, men Mosjøen som kulturby skal bli presentert, sier han.

Premiene til arrangementet skal også vise til det særegne med Mosjøen.

– Vi har ikke laget de 700 premiene ennå, men vi skal satse på noe med aluminium. De skal minne deltakerne om at de konkurrerte i Mosjøen, sier Anita Sommerset.

Løypene på Sjåmoen er nå ferdigstilt og preparert, og det som gjenstår på anlegget er å lage parkeringsplasser og oområder for serveringstelt og smøretelt.

– For å få best mulig resultat blir det fylt opp områder med pukk og grus. Vi må være sikre på at vi har fundament for teltene og for parkering til 3-400 biler uansett hvordan vinteren utvikler seg værmessig, sier Torbjørn Jacobsen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags