Nå skal Emil Meek ut i sitt livs kamp: - Jeg er i bedre form enn noen gang og føler meg helt on fire

KLAR: Nesnaværingen Emil Meek skal ut i sitt livs kamp i St. Louis natt til mandag.

KLAR: Nesnaværingen Emil Meek skal ut i sitt livs kamp i St. Louis natt til mandag. Foto:

DEL

(RanaBlad): MMA-stjernen fra Nesna er på plass i St. Louis i USA og klar for sitt livs fight når storfavoritten Kamaru Usman står på motsatt ende av ringen natt til mandag.

- Det har vært en helt rå oppkjøring. Jeg er i bedre form enn noen gang og føler meg helt on fire. Snart smeller det og jeg er klar, sier Meek fra St. Louis i ei pressemelding.

29-åringen har opphold seg i USA siden 5.desember da han dro over til Las Vegas, der kampen mot Kamaru Usman opprinnelig skulle gått av stabelen 30.desember. Men Meeks visumforsinkelser sørget for at kamphanene ikke fikk tilstrekkelig med oppkjøring frem til kampen og det ble flyttet 15 dager frem i tid, til bluesbyen St. Louis.

Trent optimalt

Emil Meek ankom St. Louis torsdag norsk tid etter å ha tilbrigt over én måned i Las Vegas, der hovedsponsoren punget ut for å sørge for at det norske UFC-håpet skulle kunne bo og trene optimalt i verdens casinohovedstad.

- Jeg har gjort det jeg skal. Nå er det på tide å levere varene på søndag, så blir dette enormt. See you on the other side, sier Meek.

Han gjør nå sine siste forberedelser sammen med sitt treningsteam, før den useedede nesnaværingen møter UFC-sirkusets ellevte beste fighter i nigerianske Kamaru Usman.

- Usman vil være ute etter å holde tempoet i kampen på et lavt nivå. Det vil tillate han å opprettholde sitt lave energiforbruk for så å forsøke å sette inn noen eksplosive angrep i form av slag eller nedtakninger. Usman vil mest sannsynlig forsøke å bruke brytingen sin til å få tatt ned Emil, holde på toppkontroll lengst mulig, samt å forsøke å gjøre skade på bakken, sier MMA-utøver og Frontline-trener Mohsen Bahari, som følger Emil Meek svært tett i treningshverdagen.

Må angripe

Han mener Meek vil ha nytte av å stresse Usman mest mulig gjennom kampen, være uforutsigbar og aktiv.

- Den norske vikingen må angripe stående, med bryting, nivåskifter, vinklinger, altså med alle våpen han har. På den måten vil Usman bruke energi der han vanligvis hviler. I starten av fighten kan han forsvare seg mot Emil sine angrep og bevegelser, men utover i kampen vil han gå tom for krefter.  Da kommer Emil til å gradvis ta over, sier Bahari.

Han mener Meek er eksepsjonelt god på å komme seg opp etter at han har blitt tatt ned.

- Han har også eksepsjonelt gode nedtakninger som han gang på gang bruker for å ta ned dyktige brytere (på trening). Dette kommer til å være en viktig faktor i kampen, mener Bahari.

Emil Meeks fight med Kamaru Usman går av stabelen klokken 04.00 natt til mandag, norsk tid.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags